7

дек.

Издават бедност: 7 неща, които никога не трябва да държите у дома

Ще се изненадате, но тези неща не само не добавят чар към интериора, но и показват липсата на вкус и въображение на собственика

Вашият дом може да разкаже много повече за вас, отколкото бихте могли да си представите. Ето защо, за да не станете известни, меко казано, като беден човек, просто огледайте внимателно къщата и се отървете от онези неща, които развалят целия интериор.

Големи огледала и мебели с огледални повърхности

Професионалните дизайнери не съветват никого да купува големи огледала. Според тях присъствието на такива огледала на странни и необичайни места е вулгарно във всеки смисъл на думата.

Огледалото на тавана в спалнята изглежда особено ужасно. Или гардероб с огледални врати на същото място. Огледалните мебели като цяло са ужасно непрактични, защото е трудно да си представим човек, който ще полира стъклото или лъскавата повърхност от сутрин до вечер, за да се отърве от отпечатъци, прах и други замърсители.

Няма нищо по-депресиращо от небрежното полиране, което просто крещи за това колко е мърляв собственика и издава евтиния интериор.

Спално бельо от сатен

На кого му хрумна идеята, че спалното бельо от сатен е знак за лукс? Всъщност, всички експерти единодушно твърдят, че богатите хора никога няма да покрият леглото си с такъв лош вкус и ще предпочетат висококачествено спално бельо от памук, лен или смес от тези два материала.

Но наистина добрата коприна е друг въпрос. Освен това, комплектите от сатенена коприна са много скъпи.

Много плюшени играчки

Не забравяйте, че плюшените играчки са разрешени само ако има деца. И то само до определена възраст. Леглото на тийнейджърка, обсипано с меки мечки и други животни, не е нещо мило и хубаво, а по-скоро недоразумение. Освен това тези играчки са допълнителен прахоуловител, а прахът, както знаете, води до различни заболявания.

Интериорните дизайнери предупреждават да не си позволявате подобни покупки (в края на краищата повечето от тези играчки изглеждат евтини и банални) и съветват да се отървете от тези малки неща веднага щом детето ви порасне. Например, можете да съберете всички пухчета и да ги дадете в сиропиталище.

Принтове върху канаваца и репродукции на известни картини

Един фалшификат, колкото и умело да е изпълнен, си остава фалшификат. Той няма да обогати нито вашия интериор, нито вас самите. Що се отнася до отпечатъците върху платно, които станаха толкова популярни напоследък, дори и най-зашеметяващата картина ще е грозно евтина, ако не е поставена в перфектна рамка.

Дизайнерите напомнят, че нито един човек от висшето общество или някой, който разбира стил и тенденции, не би окачил такова нещо на стената си, след като го е купил от някой магазин за сувенири.

Между другото, дизайнерите наричат ​​плакатите една от най-грозните тенденции в интериора.

Изобилие от декоративни възглавници

Декоративните възглавници, разбира се, имат право да съществуват, но в ограничени количества. На диваните такъв аксесоар изглежда добре, но леглото, върху което се издигат възглавници с различни размери, излъчва нафталин и отдавна вече не е тенденция.

Избелял текстил и старомодна тапицерия

Избелялата тапицерия на дивана, колкото и да ви харесва, изглежда ужасно и поевтинява не само тази мебел, но и целия интериор. Същото важи и за щампи и шарки, които са излезли от мода преди няколко години.

Това не означава, че трябва да изхвърлите вашия домашен любимец – просто сменете тапицерията, поръчайте стилна покривка или красиво одеяло. И дори и да е бюджетно, това ще преобрази стаята!

Нащърбени съдове

Просто не стават за нищо – дали от гледна точка на добрия вкус, дори според правилата на фън шуй. Поочуканите съдове трябва просто да се изхвърлят. Жалко, разбира се, но това определено не е нещото, което трябва да се пази. Да се ​​обграждате с красиви хармонични неща е една от проявите на грижа за себе си. Иначе, колкото и да са стилни, чукнатите тук-там съдове, не са по-различни от пластмасовите чинии в кухнята.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts