здрава коса

23

юли

Здрава коса след 50- как да го постигнем?

5 изпитани съвета, които ще ви помогнат

Поддържането на здрава коса е нещо, което всяка жена иска на всяка възраст, но след 50 е наложително. На тази възраст физическите и хормоналните промени са много очевидни, засягайки косата.

Настъпването на менопаузата и дори процедурите за коса, извършвани през целия живот, взимат своето. Ако не се полагат грижи, косата може да падне и да стане чуплива, тънка, матова и безжизнена. Не искате да ви се случи? Ще ви кажем някои съвети за грижа, за да запазите косата си здрава след 50.

5 съвета как да поддържаме косата си здрава след 50 годишна възраст

Въпреки че идеалното нещо е да се консултирате с професионален дерматолог, някои практики са полезни и можете да ги започнете днес. Нека ги разгледаме.

Използвайте специални продукти

На пазара има стотици продукти за грижа за косата, които обещават различни предимства. Ако сте жена на 50 или повече години, би било препоръчително да използвате специфични продукти за специфичното състояние на вашата коса.

Например, имайки предвид, че косопадът е често срещан на тази възраст, дайте приоритет на продуктите против косопад и продуктите с антиоксиданти. Също така избягвайте да използвате шампоани с парабени.

Подхранете косата си отвътре навън

Здравните специалисти обясняват, че косата има много специфични хранителни нужди. Сред най-важните са нуждите от аминокиселини, витамини С, А и В комплекс и минерали като цинк и желязо.

Тези хранителни вещества могат да бъдат придобити чрез консумация на храна и прилагане на лечения върху косата. Така че, за да имате здрава коса след 50, би било препоръчително да консумирате следното:

  • Ядки
  • Оранжеви плодове и зеленчуци
  • Спанак и зелени зеленчуци
  • Риба

Избягвайте тези неща!

Използването на сешоари, преси и клещи, наред с други елементи, може да ускори косопада и дълбокото увреждане на косата. Ако искате да оформите косата си с тези инструменти, използвайте умерени температури и нанесете термозащитни продукти.

Ако не искате да демонстрирате сивата си коса по естествен начин, изберете бои за коса без амоняк и алкохол. Има някои естествени бои, като къна, които придават блясък.

Възползвайте се от природните ресурси, за да имате здрава коса

Естествените продукти имат изключителни свойства, така че е добра идея да се възползвате от тях, за да правите лечения у дома:

  • Банан: осигурява високи нива на калий.
  • Зехтин: богат на антиоксиданти.
  • Розмарин: вазодилататор и активатор на кръвообращението.
  • Бадемово масло: богато на витамин Е и антиоксидант.
  • Лук: активира кръвообращението и увеличава притока на кръв.

Подстригвайте се по редовно

Друг съвет за здрава коса след 50 е да се подстрижете. Препоръчително е да подстригвате косата си на всеки два до три месеца. Дори и да са само краищата, ако обичате да носите дълга коса.

Не е нужно да режете много. Два до три сантиметра ще бъдат повече от достатъчни, за да елиминирате сухите, нацепени и отслабени краища.

Източници: Step To Health – This website publishes free articles on natural remedies, physical and mental health, and how to take care of your body.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts