8

дек.

Защо трябва да поставите дафинов лист на радиатора – ще бъдете изумени

Има много трикове за използване на дафинов лист в ежедневието

Дафинов лист

Опитните домакини се опитват да спестят от всичко. И ако е възможно да не купувате скъпи продукти в магазина, а да използвате народни средства. Това е най-доброто решение за всяко семейство.

Напоследък много жени оцениха ползите от най-обикновения и широко разпространен дафинов лист. Оказа се, че тази подправка може да се използва не само в кулинарията – да придаде на ястието вкус и специален аромат. Дафинов лист често се използва за медицински цели, например за приготвяне на тинктура за укрепване на имунната система. За да премахнете неприятната миризма в къщата, се запалва в тенекиен съд и се оставя в стаята, за да се изпълни с приятен аромат.

Но има още един интересен трик с дафинов лист

Оказва се, че дафиновите листа могат да се поставят върху радиатора. Защо това наистина е необходимо, ще ви кажем в нашата статия.

Неочевиден ефект

Хората често са стресирани. През зимата това състояние може да се появи по-често от обикновено. Липсата на слънчева светлина, лошото време, недостигът на витамини, прибързаната подготовка за предстоящите празници – всички фактори влияят негативно на нашето психологическо състояние. Бихме искали поне у дома да се чувстваме спокойно и комфортно.

За целта можете да разстелете дафинови листа върху радиатора в стаята, в която най-често стоите. Най-доброто място за това е спалнята. Топлината, излъчвана от него, ще накара миризмата на листата да започне леко да се разпространява в пространството.

Ще има релаксиращ и успокояващ ефект

Ще помогне за облекчаване на напрежението и успокояване на нервната система. Това се дължи на веществата линалол и евгенол, които се съдържат в дафиновите листа.

Устойчивата миризма ще остане в спалнята доста дълго време. Въпреки това, за да бъдат резултатите ефективни, дафиновите листа трябва да се сменят на всеки няколко дни, когато предишните изсъхнат и спрат да излъчват аромат.

Можете да използвате подправката за тази цел постоянно. Миризмата няма да причини главоболие или дискомфорт. И като се има предвид фактът, че дафиновите листа не струват скъпо, използването на такова ефективно средство ще бъде не само приятно, но и печелившо.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts