20

авг.

Защо краставиците се поливат със захарна вода

Със сигурност сте чували с крайчеца на ухото, че краставиците могат и трябва да се поливат със захарна вода

Това е така, защото захарната вода съдържа глюкоза, която ще се отрази добре на краставиците. И освен това е много полезна за младия разсад – осигурява растеж и развитие.

Този сладък тор, който можете да си направите сами, ще помогне да се образуват едри краставици, които ще станат сочни и сладки. Гарантирано е, тъй като растението ще асимилира захарта с корените и след това ще използва получената енергия за хранене и дишане на клетките. Този факт отдавна е научно доказан.

Между другото, сладката поливка може да елиминира най-важното – горчивината във вкуса на краставиците, растящи във вашата градина. Все пак, малко хора харесват този вкус.

Ако обаче просто смесите захар с вода и залеете с нея пъпчивия зеленчук, няма да постигнете желания ефект. Трябва да подготвите сладъкия дресинг по специален начин.

Как да приготвите тор със захар за поливане на краставиците?

  • Изсипете литър вода в подходящ съд и го поставете на печката;
  • Когато течността заври, трябва да добавите към нея 3 супени лъжици захар;
  • Разбърква се старателно и се вари няколко минути;
  • Можете да използвате разтвора, когато изстине.
  • Има опция да излеете течността в бутилка със спрей или да използвате лейка.

Кога да използвате този сладък тор?

Най-добре е да правите това сутрин или вечер, когато слънцето не е толкова активно, за да не изгорят листата на краставиците. Достатъчно е да поливате почвата около растението на всеки 10 дни. Не поливайте краставиците с него твърде много, дресингът трябва да се използва разумно.

Между другото, такава захаросана вода е подходяща не само за краставици, но и за други разсади – цветя и различни култури, които растат във вашата градина. Можете да им приготвите сладка храна по същата рецепта, която посочихме по-горе.

Източник: hozyaistvo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts