26

юли

За да обере негатива: котката трябва да влезе първа в новия дом

Има някои неочевидни причини, които изненадват, и заради които ще трябва да пуснете котката първа в новия дом

Ако се подготвяте за преместване, по-добре е да се запознаете с предварително с подробностите, заради които котката е добре първа да влезе в новия ви дом.

Тази традиция е вкоренена от няколко века. Въпреки това, не всички се замислят защо котката трябва първо да бъде пусната в къщата. Всъщност причините се крият отчасти в суеверия, отчасти в религията и традициите на различните народи.

Нека се поровим в историята

Сред евреите котките винаги са били почитани като свещени животни. Представителите на този народ вярваха, че дори децата могат да наблюдават мъркащите животни и да вземат пример от тях. Особено като видят как ловят гризачи. Не че хлапетата ще трябва и те ловят мишки – съвсем не. За някои умения и онова толкова неповторимо котешко търпение става въпрос.

Християните се отнасяли просто добре към котките. Те вярвали, че пухчетата очевидно имат божествено начало и знаят точно как да стигнат до рая. И все пак християните веднъж забелязали белег под формата на буквата „М“ на челото на котките. Смятало се, че тя се е появила, тъй като Дева Мария ги е погалила.

Между другото, православните се отнасяли към котките с особено уважение. Те били обичани и често се отглеждали в храмове, за да защитят сградите от мишки.

В ислямската и будистката култура котките също са смятани за свещени животни

Те можели да ходят почти навсякъде. Винаги са били обичани и приветствани навсякъде, включително и в новата къща, където е било обичайно да ги пускат първи. Смятало се е, че мъркането може да помогне за установяване на хармония в пространството след като новодомците започнат да се нанасят.

Котките и новия дом

Известно е, че всяко място има своя собствена енергия. Включително и новата къща. Ако човек влезе пръв там, тогава той може да поеме всичко негативно – несгоди, болести и други неприятности, които преди това са витаели във въздуха и в пространството (в случай, че има неприятна аура).

Ето защо е обичайно да пуснете котка първо в нова къща. На нея няма да ѝ се отрази по никакъв начин. Мъркащата писана ще може лесно и красиво да „реши“ всички енергийни проблеми. Това е така, защото котката е в състояние да установи връзка с духовете. Ще привлече любезното и благотворното и ще прогони злото и неприятното.

Котката трябва да бъде пусната първо в къщата, независимо къде се местите – в напълно нов дом или в такъв, в който някой вече е живял преди. Във всеки случай, мацито ще ви помогне да се сприятелите с домашния дух, да привлечете благополучие и да направи апартамента място, което ще привлече само положителни събития.

Между другото, котките знаят и как да намерят благоприятни и неблагоприятни места в апартамента

За да разберете това, трябва да наблюдавате поведението им. Мястото, където котето прекарва най-много време в къщата, се счита за положително. Именно там трябва да поставите легло или маса за хранене, както и други важни неща.

Как да пуснете котка в къщата?

  • Отворете вратата пред нея и поставете животното на прага. В никакъв случай не трябва да го притискате. Котката трябва да влезе сама.
  • Няма нужда да крещите или да се суетите, в противен случай животното взема предвид вашата енергия и се плаши. Всичко трябва да се прави спокойно.
  • Ако котката влезе, не я следвайте по петите. Трябва да дадете време на животното да свикне.
  • Наблюдавайте я. На места, където тя се опитва бързо да напусне или дори да избяга, не трябва да поставяте важни мебели и други важни неща.

Ако нямате котка

  • Можете да наемете за тази цел;
  • Заменете котката с петел;
  • Позволете на първия най-възрастен човек в семейството да влезе в апартамента. Той също така ще може любезно да насочи духовете към членовете на семейството и пространството.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts