16

сеп.

Защо децата не трябва да носят дрехите на родителите си

Отговорът ще ви изненада и следващия път ще си помислите добре, преди да вземете старото, но запазено сако на баща си

За съжаление, носенето на дрехите, дадени ви и принадлежали на родителите ви или ваши близки днес не е нещо необичайно. Нашите майки и баби, израснали в условия на пълен недостиг, са свикнали да съхраняват стари дрехи и да ги предават по „наследство“, защото е жалко да се изхвърлят.

„Виж какво хубаво палто, малко ми е, но е точно като за теб.“ „Почти не нося това яке, вземи го за себе си“ – много от нас са чували подобни фрази. Но носенето на дрехи от роднини, особено от по-възрастни, е изпълнено с негативни последици. Дрехите са склонни да абсорбират енергията на човека, който ги носи, неговите емоции, състояние и настроение.

Ако родителите ви са успешни, богати, здрави, в добро настроение, тогава няма от какво да се страхувате и

Можете спокойно да облечете роклята на майка си или сакото на баща си. Вярно е, че в такива семейства нито децата, нито родителите мислят върху това да променят нещата или да дадат своите поовехтели и умалели дрехи на по-младите. Те имат достатъчно пари за нов гардероб, а и модата вече е друга.

Обикновено навикът да се носят дрехи е присъщ на семейства със средни и ниски доходи и такива, за които всяка стотинка е от значение. Но от състоянието на емоционалното и физическо здраве в такива семейства има какво да се желае.

Липса на пари, тъжни мисли, чувство на гняв и раздразнение изпитва онзи, който носи дрехите на роднините си

Всички тези негативни емоции се залепват за дрехите и буквално ги насищат. Подарявайки дрехите си, вашите близки, съзнателно или не, раздават своите проблеми, несполуки и болести

Негативността се предава особено добре на рода, спускайки се от по-възрастни роднини към по-млади.

Следователно, носейки жилетката на майка си, вие повтаряте нейната съдба, приемате нейните болести, изпитвате същите проблеми и емоции.

Често, когато взимате подарени от близките ви дрехи вие ставате щастлив собственик не просто на пола или панталон, а и на проблем или болест.

Какво може да се направи в такава ситуация?

Най-добрият вариант е да не взимате нищо и да не ги носите. Жалко е да ги изхвърлите на боклука, можете да го продадете или дарите за благотворителност.

Ако дрехите в семейството са много зле и в гардероба няма нищо друго, освен нещата на по-възрастния роднина, тогава преди да се облечете, изперете внимателно дрехата на ръка, като казвате следното:

Отмий се мъко, изплакни се несполуко. Нова дреха имам днес. Нова, но от стар познайник. . Махни се лошо, ела добро, да бъде мир, късмет и здраве. Амин!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts