дървена ламперия

2

авг.

Дървена ламперия за стени- отново на мода

Как и къде да я впишем в дома ни?

Дървените облицовки за стени имат зашеметяващ естетически принос към вашия дом и създават гостоприемна среда.

Ако търсите различно и модерно излъчване за вашия дом, има много и интересни формули като например използването на дървена ламперия за стени. Това е страхотен компонент и осигурява усещане за топлина във всяка стая.

Всичко, което трябва да запомните, е стилът на декорация, който преобладава в интериора на дома ви, ще повлияе дали дървената ламперия ще го допълни или не. По принцип вашата цел е да смесите хармонията с естетическата функционалност и да ги комбинирате по приятен начин.

Дървена ламперия: екологичен и устойчив ресурс

Дървото е естествен продукт, с който се работи лесно и осигурява естетически предимства. Все още е изключително популярен в домашния интериор и въпреки че обикновено го използваме в мебелите, защо да не го използваме и в други части на дома?

Екологичният фактор около дървото е от първостепенно значение, тъй като допринася за устойчивостта и оставя настрана други материали от индустриален произход. Вместо да допринася за замърсяването, дървото има възможност да промени тази динамика и да си сътрудничи с околната среда.

В наши дни интериорните дизайнери работят върху концепцията за устойчиво и здравословно жилище. Става дума за въвеждане на концепцията за нов начин на живот в рамките на органична идентичност, където използвате само естествени продукти.

Видове дървени облицовки

Подходящи и актуални варианти за дома:

  • Дървени дъски с широка ширина: считани за най-широко използваните и стандартен модел, тъй като покриват големи повърхности. Идеята е панелите да покриват всички възможни празнини, дори и най-отдалечените ъгли. Това е чудесен начин за обличане на стените и тавана и в резултат на това директно трансформиране на интериорния образ.
  • Релефни покрития: различните видове щамповане включват хоризонтални или вертикални ивици на различни височини или чрез конфигуриране на кубични части, които да изпъкват в 3D. Това означава, че можем да подчертаем всички порести парчета, които имат очевидна текстура.
  • Дъски, поставени една до друга: чудесни за неформални стилове, големи площи и стаи за млади хора, дъските, поставени една до друга, създават динамика. С други думи, разположените един до друг дъски изглеждат така, сякаш са извлечени от различни нюанси на дърво.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts