20

дек.

Вреди или носи късмет почистването на къщата на 31 декември

В последния ден от годината – 31 декември, според народните вярвания, не могат да се правят много неща: да се дава назаем, да се изхвърля боклук и дори да се чисти

31 декември

В навечерието на Нова година дори онези, които обикновено не вярват много в поличбите, решават за всеки случай да направят всичко, за да не „изплашат късмета“. Ето защо, колкото повече наближава празника, най-популярните търсения в интернет са „какво да сготвя“ и „какво не трябва да има на новогодишната трапеза“.

Тигърът отстъпва място на Черния воден заек, затова няма да е чудно ако много хора по света седнат на масите, облечени в тъмни дрехи и ръфащи моркови за късмет. Разбира се, има логика в това, но по отношението на почистването има една въпросителна – защо не може да се почиства къщата на 31 декември? Обърнахме се към експерт за разяснение.

Възможно ли е да хванем кофата и парцала и да се отдадем на едно сравнително сериозно почистване на 31 декември?

„Кой каза, че не може? Какво има на този ден? Слънцестоене, пълнолуние, новолуние или друго астрономическо явление, което влияе върху енергетиката на хората?Голям църковен празник или някакво много сериозно народно поверие не позволява да се чисти къщата на 31-ви декември?

Денис Широков

Често можете да намерите други съвети в Мрежата: че просто трябва да поставите нещата в ред, да изхвърлите ненужните неща, да си купите нещо ново, за да отпразнувате Нова година подобаващо, да се сбогувате със стария живот. В крайна сметка предстои Нова година, което означава, че ще очакваме новост и нещо по-различно от онова, което вече сме преживели“, казва езотерикът и парапсихолог Денис Широков.

От езотерична и енергийна гледна точка 31 декември е неутрален ден и не задължава човека с нищо

Затова можете спокойно да отхвърлите суеверията и да затворите очите си за всякакви вселенски знаци – този ден трябва да бъде прекаран по ваше желание.

И ако някой изпитва неистово желание да включи прахосмукачката и пералнята на 31 декември, тогава няма нищо осъдително в това, независимо какво казват суеверията, че почистването уж в последния ден на годината може да „измие късмета от къщата“.

„От моя гледна точка в този ден трябва да изхвърлите всичко негативно, което сте натрупали през годината, а не да го довлачите в Новата. И като казвам негативно, имам предвид мисли, дела, действия и състояние на ума“, обобщи експертът.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts