21

окт.

Водолеите – разточителни и зли егоисти

Природата на Водолеите е двусмислена. Сатурн ги прави меланхолични, отдадени на тъжни спомени, а Уран ги тласка към бунт и към разрушаване на старите традиции

Но все пак родените в периода 20 януари -18 февруари са естествено спокойни, мили, услужливи, чувствителни и в същото време властни.

Графичният знак на този зодиакален знак е водонос. Управлява се от планетата Сатурн/Уран. В човешкото тяло му съответстват пищялите. Горещ, влажен, сангвиничен, дневен, мъжки, западен, положителен фиксиран знак. Най-чистата стихия на въздуха. От тук идват универсалността на Водолея и постиженията му в областта на изкуствата. Най-възвишеният зодиакален знак, но не без сянка, хвърляна върху него от Сатурн. Водата, която носи, е водата на познанието и Водолеят щедро го споделя.

Двете вълнообразни линии – знакът на Водолея, означават двете змии на мъдростта: интуицията и рационализмът, или вълните на съзнанието

Уран покровителства заниманията с наука на Водолея и добавя оригиналност към подходите му към каквото и да било.

Този знак означава алхимичния процес мултиплициране, увеличаване на масата (multiplicare). На знака на Водолея съответстват еврейската буква „Цади“, числото 18, карта Таро – Звезда.

Водолеят е единадесетият знак на Зодиака, третият въздушен и четвъртият устойчив знак, чийто символ е човек с кана, от която се излива вода. Свойствени са му концентрация на мисълта и опит да удържи духовните колебания на Везните. Духовно-материалната му природа се крие в самия символ „човек“. В движението по зодиакалния кръг той олицетворява точката на прехода на кръга в спирала – тоест точката на началото на духовното усъвършенстването на човека и постигането на стабилност и стремежът към синтез на науката и изкуството. Символ на този синтез са две змии – змията на Мъдростта и змията на Земята (Адам Кадмон). Тази символика крие тайните на съдбите на човечеството.

У човека, роден под този знак, Аз-ът е напълно потиснат, което е характерна особеност за всички въздушни знаци

Егоистичното начало на Водолея се проявява в склонността му към мислене и мотивация на постъпките и действията и стремеж към самоутвърждаване на всяка цена, за да усети отново това дълбоко скрито вътрешно „Аз“. За тази цел Водолеят се нуждае от причудливи и странни постъпки, необикновени действия извън всекидневната рутина. Често той става носител на идеи, които са в разрез с околната действителност и духа на времето и разрушават традиционните устои на обществото. Благодарение на способността си към саможертва, която липсва при неговия антагонист – Лъва, Водолеят е в състояние да прояви безпримерна самоотверженост.

Но сред Водолеите се срещат и индивиди, склонни на безсмислени, нелепи, често престъпни действия и крайни прояви на жестокост

Такива хора са способни на чудовищни измами заради нищожна изгода и заради това, че самият процес има за тях много по-голям смисъл от резултата. Това ги превръща в непоправими шарлатани и мошеници. Най-голяма притегателна сила за такива хора имат рискът, внезапният импулс на границата на доброто и злото.

Водолеят се отличава и със склонност към разточителство

За разлика от своя антипод Лъва, който се изживява като средоточие на света, Водолеят се чувства като противостоящ на някакъв център в световното пространство. Присъщо му е качеството да отразява в себе си събитията от света (това е способността към огледално отражение на явленията при всички въздушни знаци). По природа той е експериментатор. Но в същото време си прави експерименти с околните, без да се замисля, че наранява душите, че руши щастието им. Родените под този знак са склонни към промени в сферата на еротиката и са доста повърхностни. Понякога са възможни ексцеси, но не вследствие на излишък на жизнени сили и стремеж към възпроизводство, а поради съответните характеристики на психиката, склонна към екстремни преживявания.

Най-често Водолеят живее за мига, чужд е на сметките и плановете

Повечето Водолеи са изтънчени естети. Поведението им в сферата на еротиката запазва присъщото за знака високо ниво. Възможни са извращения, но само по естетически съображения. Представителите на този знак нерядко попълват кохортата на проститутките, но не вследствие на вътрешна порочност, а поради лекомислие или противоречиво желание да хвърлят предизвикателство към обществото и моралните устои. На младини са способни да избягат от дома в името на свободата и необвързаността с условностите.

Зле разположеният и зает от „зли“ планети Водолей води до дегенерация

Мнозина представители на знака имат физическа непълноценност.

Химическото съединение, съответстващо на Водолея, е алуминият. Недостигът или излишъкът му в организма на подопечните на знака могат да доведат до заболявания със спазматичен характер, разстройства на централната нервна система и заболявания на ставите.

За постигане на целите и изпълнение на желанията благоприятни за Водолея са камъните, свързани със зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането му – сапфир и обсидиан. Камъните на противоположното съзвездие – Лъв, са в дисонанс с натурата му и могат да разрушат живота му – рубин, яс-пис, хиацинт, сардоникс, хризолит, всички жълти камъни. Древните смятат, че щастлив талисман през април, май и септември за Водолея е сапфирът.

Източник: www.zodiack.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts