12

окт.

Тази фраза на Маргарет Тачър обяснява как изглежда истинската любов

Маргарет Тачър направи много грешки в живота си, но предупреди следващите поколения за повечето от тях в своите мемоари

Бъдещата баронеса, кръстена с красивото име Маргарет е родена на 13 октомври 1925 г. в семейство от средната класа.

От детството, в живота на малката Маргарет, голяма роля беше дадена на нейния баща и неговите инструкции. Момичето, родено Робъртс, се отличаваше с упорит ум и постоянно желание за самоусъвършенстване, което още в ученическите си години започна активно да играе в нейните ръце. Стипендията на Оксфордския университет не само отваря вратата към качествено образование за бъдещия министър-председател на Великобритания, но и се превръща в начална стъпка в нейната политическа кариера.

Запознанството й с известния бизнесмен Денис Тачър коренно промени съдбата й. Важно беше, че връзката, която младият мъж й предложи, напълно съвпадаше с картината на семейния живот, който тя виждаше в своите представи или мечти.

„ Домът трябва да бъде център, но не и границата на женския свят“

Това ще твърди по-късно Маргарет Тачър и съпругът й винаги ще я подкрепя в това. Приятели на двойката твърдят, че това е идеален съюз, в който се срещат не само две половини на едно цяло, а и двама души, които напълно се разбират. Съпругът никога не се е противопоставял на властните амбиции на Маргарет, а тя от своя страна винаги публично казваше колко е важна за нея подкрепата на любимия мъж.

Друга фраза за силата на любовта, принадлежаща на първата жена министър-председател на европейска държава, звучи така: „ Не е важно колко време прекарвате с децата си, а колко любов и внимание им давате, когато сте заедно. “

Но, за съжаление, по този въпрос тя се оказа абсолютно далеч от собствените си идеали. Близнаците Марк и Карол Тачър, родени от щастливия брак на амбициозни родители, през целия си живот показаха, че това, което най-много липсва в отглеждането им, е вниманието и времето на собствената им майка. Освен всичко друго, Маргарет Тачър твърди, че уикендите са предназначени да бъдат прекарани със семейството и предпочита да откаже работните пътувания, които се падат на тези „важни“ дни.

Както и да е, Желязната лейди успя да реализира почти всички свои собствени планове: изгради шеметна кариера, намери надежден партньор в живота, запази жената в себе си и почти целия свят се възхищаваше на способността й да се справя във всяка ситуация. Единственото място, където се препъна, беше, че забрави собствените си думи за това как изглежда истинската любов към собствените й деца. Но, болестта не прощава, особено когато се казва Алцхаймер.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts