24

юли

Сън за изневяра: защо го сънувате и какво означава

За повечето жени да сънуват изневяра е усещане много близко до реалното. Какво е значението на сънуване на сън за изневяра?

сън за изневяра

Без значение дали се случва наистина или се сънува изневяра, ужасът е способен да парализира повечето представителки на по-нежната половина на света.

И в случая говорим не за неговата изневяра, а за това, че те изневеряват, макар и само на сън. Разбира се, същото се отнася и за мъжете, но дамите по-често се замислят върху онова, което са сънували.

Как се случва това? Много просто. Връзката ви е нормална, без сътресения, дори щастлива (в повечето моменти). Но снощи сте сънували, че сте прекарали нощта с някой друг.

Мисълта, че сте изневерили на партньора си, може да бъде разочароваща, защото не сте го искали.

Но имат ли такива сънища значение?

Дори ако все още желаете партньора си и няма да му изневерите в реалния живот, сънищата за друг човек могат да провокират мисли, че нещо не е наред във връзката ви. Все пак Фройд не е ли казал, че нашите сънища разкриват подсъзнателните ни желания?

Въпреки казаното от Фройд, сънуването за изневяра не означава непременно, че искате да изневерите на партньора си.

Според Даниел Форша, доктор по психология, има още един известен психолог, който си струва да се спомене, и неговото име е Карл Юнг. Според Юнг сънят не разкрива непременно потиснати желания. Може да показва определени събития, които се случват в живота на човек.

Сънуването за изневяра може да означава много различни неща , в зависимост от това какво са ви научили, каква е вашата култура и възпитание относно изневярата.

За някои изневярата може да е символ на неспазени обещания

Може би сте си обещали нещо, но сега искате да го откажете. Например, обещали сте си да напуснете работата си, но след това сте променили решението си. Ако сте мислили да нарушите обещание, вашето подсъзнание може да го тълкува като измама в сънищата ви. Затова може би подобни сънища нямат нищо общо с леглото. Но не винаги.

Сънят, че изневерявате може да се появи, ако харесвате друг човек

За някои сън, в който изневеряват може да идва от действителен флирт или привличане към някой друг, различен от партньор. Това съобщава Джеса Цимерман (Jessa Zimmerman), сертифициран секс терапевт.

Джеса Цимерман

Според нея, ако насън видите конкретен човек , особено някой, когото познавате в реалния живот, трябва да помислите дали този човек ви привлича, дали е имало желание да флиртувате с него.

Цимерман казва, че сънуването на изневяра дава възможност да оцените връзката си. Доколко сте доволни от отношенията си с партньора си, особено що се отнася до леглото? Помислете дали сте удовлетворени от това колко често сте сами, дали изразявате желанията си и как реагира партньорът ви.

Ако не сте доволни от интимния си живот, честото сънуване на сън за изневяра може да бъде проблем

Опитайте да говорите с партньора си за връзката, за да намерите решение.

Не забравяйте, че сънищата, които показват реални проблеми във връзката ви, не се случват просто така. Най-вероятно вече знаете, че нещо не е наред и сънищата са само потвърждение за това.

Ако във връзката ви всичко е наред, тогава сънят за изневяра вероятно е просто сън. В този случай, след като се събудите, трябва да се отпуснете. Не е нужно да се чувствате виновни заради онова, което сте сънували. Ние не знаем как се появяват сънищата и каква е тяхната цел, затова не бива да самообвиняваме.

Понякога сънищата разкриват нашите най-съкровени желания, но често те са просто сънища, които имат за цел да забавляват нашите спящи умове.

Източник: horoscopes.rambler.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts