G-точката

10

юли

Стимулиране на G-точката при мъжете: какво трябва да знаете?

G-точката при мъжете: Къде се намира?

През последните години изглежда има промяна в начина, по който се комуникира сексуалността. Всъщност се третира по-открито. Въпреки това обаче все още има много табута и митове относно стимулирането на G-точката при мъжете, наричана още H-точка или P-точка.

Мачизмът и токсичното маскулиране, които са преобладаващи в обществото от векове, са попречили на мъжете да открият удоволствието, генерирано в тази област. Страхът от „загуба на мъжественост“ или разглеждане на акта като нещо, което е „нехигиенично“ продължава да бъде пречка за удоволствието на много мъже.

Всъщност мнозина все още поставят под въпрос съществуването на тази ерогенна област и отказват да мислят, че тя може да бъде стимулирана в една връзка, без това да е синоним на отклонение от тяхната сексуалност. Въпреки това някои загърбват предразсъдъците си и се интересуват от темата.

Какво трябва да знаем за стимулирането на G-точката при мъжете? Как можем да го направим за задоволително преживяване? Знаем, че и мъжете, и жените искат да разрешат тези въпроси, така че в днешната статия бихме искали да споделим най-важните аспекти, които трябва да имате предвид.

За да се насладите на сексуално удовлетворение като двойка, е добра идея да знаете предварително в кой регион се намира G-точката при мъжете. По очевидни причини има големи анатомични разлики, ако го сравним с G-точката при жените.

Мъжката G-точка всъщност е простатната жлеза, фиброзен орган, разположен вътре в ректума, на около 5 сантиметра от ануса и на стената, обърната отпред. Това е област, в която има много нервни окончания; следователно е много чувствителен и ерогенен.

Може да се достигне през ануса чрез внимателно вкарване на пръст. След като се пресече аналния сфинктер, се достига до ректума. В тази област, дълбока няколко сантиметра, е възможно да се усети изпъкналост с дебелина един сантиметър: това е простатата.

Какво представлява простатата?

Експертите на WebMD казват, че простатата е жлеза с форма на орех, която е част от мъжката репродуктивна система. Основната му функция е да подпомага производството на сперма и се намира под пикочния мехур, почти пред ректума.

Жлезата има тенденция да расте с възрастта и може да страда от различни здравословни проблеми, като простатит, увеличена простата и дори рак. Изследването на G-точката при мъжете може да помогне за откриване на аномалии; следователно също така се счита за превантивна мярка да сте запознати с тази област и да се подлагате на редовни прегледи.

Как да стимулираме G-точката при мъжете?

Темата за стимулацията на G-точката при мъжете може да предизвика много колебания. Докато някои жени се страхуват, че партньорите им ще откажат да изследват тази област, други се страхуват да не причинят вреда поради естествената липса на смазка в тази област.

Е, на първо място, ключът е да говорите по темата заедно с увереност, тъй като е необходимо и двамата да са съгласни да го направят. Като жени е важно да им кажете, че ситуацията е напълно нормална и че не засяга тяхната мъжественост.

Разбира се, винаги е важно да уважавате сексуалните решения на другия, тъй като няма смисъл да насилвате ситуацията. След това, ако реши, че иска да бъде стимулиран в G-точката, е добре да знае как да постигне добра стимулация.

Опитайте с орален секс, преди да стимулирате G-точката

Оралният секс е добър начин да подготвите мъжа да стимулира G-точката си.

Практикуването на орален секс преди достигане на G-точката при мъжете е чудесен начин да го поставите в състояние на релаксация и спокойствие. Така че, докато той се наслаждава на удоволствието, генерирано отпред, тя може да започне нежно да докосва задната част.

Други ерогенни зони при мъжете

Има и други ерогенни зони, които също можете да стимулирате, преди, по време или след достигане на G-точката при мъжете. Това са:

  • Устата и устните: Можете да ги разтъркате с вашите, да прокарате пръсти по тях, да ги пъхнете, за да ги суче;
  • Пенисът: Целият този орган е сексуално чувствителна област, главно в главата или главичката, както и препуциума (когато не е обрязан);
  • Скротумът: това е онази торба от кожа, която заобикаля тестисите. Много е чувствителен, ако го търкате внимателно;
  • Чаталът: Тук можете да галите, докато се доближавате до члена му, а след това да се отдалечите малко;
  • Вратът: Освен че го целувате и прокарвате език по него, можете да си поиграете с малко лед и да видите как настръхва.
  • Как да се насладите на G-точката на мъжа
  • Също така е важно да попитате мъжете дали се чувстват добре или нещо не му харесва. Ето защо, след като попаднете в тази ерогенна зона, е добре да го попитате „харесва ли ти тук?“ или „как се чувстваш?“ Стонове на удоволствие и техните изрази могат да служат като индикатор.

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts