Хигиена след секс

20

сеп.

Хигиена след секс: Какво трябва да се направи?

Хигиена след секс: Какво трябва да се направи?

Общи препоръки за хигиена след секс

Гениталните инфекции се дължат на лоши хигиенни навици в голям брой случаите. Бактерии, вируси и гъбички се разпространяват доста лесно, когато няма правилно почистване. Поради това обикновено се препоръчва следното:

  1. Къпане преди и след секс.
  2. Сменяйте ежедневно интимното си облекло и бельото.
  3. Пропуснете секса, ако имате генитална инфекция.
  4. Внимавайте особено за хигиената след секс, ако имате няколко сексуални партньори

В допълнение към горните препоръки трябва да имате предвид и други неща. Ще ги разгледаме подробно по -долу.

Хигиена след секс – ключови моменти

Уринирането е ключов момент за правилната хигиена след секс, тъй като помага за елиминиране на всички бактерии, присъстващи по време на сексуален контакт. По същия начин пийте достатъчно вода, тъй като тя ви помага да уринирате по -често, тъй като хидратирате тялото си.

Уринирането помага за премахване на бактериите, присъстващи в пикочните пътища на жената, и по този начин се намалява рискът от цистит. Разбира се, не пийте и прекомерни количества течности, защото това може да бъде вредно зарад натоварването на бъбреците.

При мъжете уринирането може да допринесе за предотвратяване на полово предавани уретрити, причинени от микроби, които се предават при сексуален контакт.

Други препоръки

  1. Измийте ръцете, лицето и всяка друга част на тялото, която може да е била в контакт с половите органи на човек, в допълнение към гениталиите.
  2. Използвайте специален сапун за интимната зона.
  3. Използвайте овлажняващи гелове за интимната зона.
  4. Освен това използвайте само неутрален сапун, за да избегнете раздразнение.
  5. Избягвайте прекомерното измиване с продукти, които могат да навредят на интимните зони, особено ако не са направени специално за това (повечето от тях променят рН-то на вагиналната област и могат да причинят сухота и малки ранички).
  6. Използвайте интимно облекло от памук и избягвайте нещо прекалено стегнато или изработено от синтетична тъкан, тъй като това води до прекомерно изпотяване, което променя вагиналната микробиота.
  7. По същия начин приемете и поддържайте добре балансирана здравословна диета.
  8. И не на последно място, имайте подходяща хигиена на съня, тъй като тя оказва огромно влияние върху сексуалното ви представяне

Хигиена след секс-други неща, които трябва да имате предвид

Освен предишните препоръки, важно е да запомните, че жените се нуждаят от подходяща стимулация за по -здравословно сексуално изживяване.

Това е така, тъй като липсата на смазване увеличава шансовете за нараняване на лигавицата на гениталиите. Прибягвайте до използването на лубриканти в случай на прекомерна сухота. Придържайте се към леки формули, но без дразнещи компоненти.

Като цяло спазването на тези насоки за хигиена след секс ще ви позволи да се насладите на сексуалността си безопасно и пълноценно. Въпреки това, винаги е добра идея редовно да се консултирате с гинеколог, за да може той да определи дали има някакви инфекции и дали имате нужда от конкретни насоки за поддържане на доброто здраве на вашата интимна зона.

Източник: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts