Първият полет на Virgin Galactic достигна космоса

30

юни

Първият полет на Virgin Galactic достигна космоса

Първият комерсиален полет на компанията за космически туризъм „Virgin Galactic”, наречен „Galactic 01“, достигна космоса, предаде АФП

„Добре дошли в космоса, астронавти“, каза Сириша Бандла от “Virgin Galactic”, когато първите пътници на компанията – членове на италианските военновъздушни сили – развяха националния си флаг, докато се наслаждаваха на няколко минути безтегловност в космическия кораб.

Излитайки от космодрума „Америка“ в Ню Мексико, космическият кораб на компанията беше управляван от двойка пилоти и превозваше четирима пътници.

Стартът на пътническите полети идва след години на закъснения и неуспехи. По-рано компанията заяви, че ако „Galactic 01“ е успешен, тя ще планира да извърши втората си мисия още през август, а след това ще се стреми да започне да лети с космическия си кораб „VSS Unity“ веднъж месечно.

Компанията продължава да набира капитал, за да финансира разработването на предстоящия си клас космически кораби „Делта“, като се стреми да изгради флотилия от апарати, всеки от които може да лети поне веднъж седмично.

Технологичният гигант има неизпълнени поръчки за около 800 пътници. Много от тези билети бяха продадени на цени между 200 000 и 250 000 долара всеки преди повече от десетилетие, но компанията възобнови продажбата преди две години с цени, започващи от 450 000 долара. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts