31

ян.

Пропускането на закуската разболява и трупа излишни килограми

Натрупването на излишни килограми става най-бързо като се пропука най-важното хранене за деня – закуската

Излишни килограми е лепят върху тялото като се наваксва закуската вечер. Ето защо хората казват, че денят си личи от заранта, а стройната фигура – по това дали закусваме или не.

Някои пропускат първото хранене за деня, защото се страхуват да не напълнеят. Това е дълбоко заблуждение. Най-добре е необходимите калории да се получат сутрин и да се изразходват през деня, отколкото да възстановите липсата им по обяд или още по-зле – на вечеря. И все пак, какво е добре да включва една хубава закуска?

Хлебни продукти

Поради високата си калорийност и съдържанието на растителни влакна, те подобряват перисталтиката на червата и осигуряват чувство за ситост. Ако се употребяват умерено (по 3-4 парчета), не е страшно и няма да доведат до излишни килограми. По-добре е да отдадете предпочитание на пълнозърнестия хляб – в него има много витамини.

Млечни продукти

Освен калций и белтъчини те съдържат витамин А, който е особено полезен за зрението.

Плодове

Портокалите и грейпфрутите са богати на витамин С (витаминът против умора и инфекции). Прясно изцеденият сок трябва да се изпие веднага, тъй като вит. С бързо се разрушава под въздействието на светлината.

Кокоши яйца

Съдържат белтък, оптимален за човека по аминокиселинен състав. Яйченият белтък най-добре се усвоява след термична обработка.

Печива

Банички, понички и т.н. съдържат извънредно много мазнини, а витамин А се разрушава в процеса на приготвянето им. Печивата трябва да са по-скоро изключение на трапезата.

Зърнени

Царевица, овес, ечемик в съчетание със стафиди и ядки дават комплекс от сложни въглехидрати, които за дълго осигуряват енергия на организма.

Кафе

Кофеинът е отличен стимулатор за
мозъка, но с него не трябва да се злоупотребява. 5-6 чашки кафе могат да провокират пристъп на стенокардия. Най-добре е само едно сутрешно кафе.

Чай

Теофилинът, съдържащ се в чая, също е стимулатор. Но в чаша чай теофилинът е по-малко, отколкото в чаша кафе. Колкото по-дълго се запарва чаят, толкова по-слаб е възбуждащият му ефект. Чаят с мляко е по-малко агресивен за стомаха.

Какао

Какао, смесено с мляко, е любима детска напитка. Но какаото е богато на мазнини и въглехидрати.

Закуската е време, което можем да използваме не само за да се настроим за предстоящия делови ден, но и за спокойно общуване с членовете на семейството. Научете се да оползотворите тези 20 – 30 минути така, че утрото да достави удоволствие на вашите близки, а
вие да излезете усмихнат от дома.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts