19

ян.

Оперираха планирано Кейт Мидълтън, Крал Чарлз също в болница, заради проблеми с простата

Принцесата на Уелс – Кейт Мидълтън претърпя планирана, според изявленията на Бъкингам, коремна операция и изглежда диагнозата ѝ е наистина сериозна

Гръм удари там, където никой не очакваше – на 17 януари, Кейт Мидълтън внезапно беше хоспитализирана и веднага оперирана. Както каза принц Уилям пред Daily Mail, принцесата е претърпяла добре операцията, но възстановяването ще отнеме няколко месеца. Очаква се съпругата на принца да се появи на планирани събития и мероприятия в дните около Великден.

„Поради настоящата ситуация съпругата ми Кейт няма да присъства на официални събития до Великден, 31 март. Тя се нуждае от възстановяване“ (Принц Уилям за състоянието на Кейт Мидълтън).

Според съобщенията на служителите на двореца операцията не е свързана с рак – ситуацията е по-проста, но не по-малко сериозна. Смята се, че гастритът на Кейт може да се е влошил, защото, както знаете, стомахът е слабото й място. Дори по време на бременностите с децата тя страдаше от токсикоза и беше спасена само с помощта на магнезиеви капки.

В същото време Крал Чарлз ще се подложи на лечение на простатата, докато принцесата на Уелс се възстановява след коремната операция

Британската монархия беше засегната от двойно здравно притеснение с принцесата на Уелс и крал Чарлз, който трябваше да се подложи на лечение за увеличена простата.

Бъкингамският дворец обяви, че кралят ще отиде в болница следващата седмица за „коригираща процедура“, добавяйки, че състоянието на 75-годишния монарх е доброкачествено, но всички предстоящи публични ангажименти ще бъдат отложени.

В изявлението си Бъкингамският дворец каза: „Както хиляди мъже всяка година, кралят е търсил лечение за увеличена простата.

„Състоянието на Негово Величество е доброкачествено и той ще отиде в болница следващата седмица за коригираща процедура. Публичните ангажименти на краля ще бъдат отложени за кратък период на възстановяване.“

Доброкачественото уголемяване на простатата, често срещано при мъже над 50-годишна възраст, не е рак и обикновено не представлява сериозна заплаха за здравето. Лечението се провежда в зависимост от това колко тежки са симптомите – но може да включва лазери, импланти и дори водни инжекции.

Източник: www.independent.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts