голдън ретривър

25

апр.

Няколко полезни съвета за козината на голдън ретривър

Кок да се грижим правилното за козината, какво трябва да следим и още полезни неща, които не всеки знае за голдън ретривър

Козината на кучетата изисква определени грижи. Особено важно е да се грижите добре за нея ако гледате голдън ретривър. В този текст ще научите кое е най- доброто за козината на вашия любимец.

Световно признат със своята интелигентност, хитрост и способност за учене, голдън ретривърът се откроява и с огромната си красота.

Въпреки това, противно на това, което много собственици биха си помислили, грижата за козината на голдън ретривъра не е твърде сложна но има определени неща, които е добре да ги правите.

Какъв е правилният начин за къпане на голдън ретривър

За да започнем с тази тема, първо трябва да имаме предвид, че е препоръчително да къпете вашия домашен любимец поне веднъж месечно. За да направите това, най-добре е да използвате неутрални или специфични сапуни и шампоани за тази порода кучета. Човешките продукти трябва да се избягват, тъй като те могат да раздразнят кожата или да причинят по-сериозни проблеми като алергичен или атопичен дерматит.

Как и кога трябва да се изчетква козината

Що се отнася до този аспект, то трябва да се извършва ежедневно или поне веднъж седмично. Благодарение на това ще предотвратим развитието на възли в козината му, освен че ще я запазим блестяща и ще стимулираме космените фоликули за правилен растеж. Зоните, където трябва да се разресва по-често са слабините, подмишниците и зад ушите, тъй като на тези места косата се заплита по-лесно.

Трябва доста често решите козината на вашето куче. за да предотвратите разпръскването им из цялата къща. От друга страна, както бе споменато по-горе, тези кучета имат два слоя козина, къс подкосъм и по-дълга външна козина. Затова разресването трябва да се извършва с гребен с метална четина, за да се достигне до най-дълбоките слоеве на козината.

Храненето е от много важна роля за козината

Друг важен аспект в благосъстоянието на козината им е храненето. Според някои изследвания кучетата, хранени с балансирана диета с източник на омега-3 и 6 мастни киселини, имат по-високо качество и устойчивост на влакната на козината си. Ето защо, ако искаме да запазим здрава и привлекателна козината на нашия домашен любимец, не можем да пренебрегнем осигуряването на качествена храна.

Защо козината им капе толкова много?

И накрая, една от най-честите причини за консултация с ветеринари е прекомерната загуба на козина при тези животни. В много случаи обаче това не е свързано с някаква патология, а се дължи на нормалния процес на смяна при тази порода. Не забравяйте, че тази смяна на козината се извършва през зимата и лятото, като адаптация към сезонните климатични промени.

Кои са признаците за болести на козината

Ако обаче започнат да се появяват петна без косми, обриви, сърбеж или постоянно облизване, може да има кожно заболяване. Това са най- силно изразените симптоми. Ако видите едно изброените идете при ветеринар възможно най- бързо.

Сега, след като знаете основните съвети за грижа за козината на голдън ретривър, няма извинения да не я поддържате лъскава и привлекателна през цялото време. Не забравяйте, че козината на кучето е един от показателите за вашето куче.

Метаболитни люспи за кучета (Metabolic Husk) – помага за доброто здраве на вашите домашни любимци

Източници: https://myanimals.com/ https://pixabay.com/bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts