Хидролизирано мляко

19

сеп.

Можем ли да се доверим на хидролизираното мляко?

Хидролизираното мляко няма нищо общо с кърмата.

Кога се налага използва хидролизирано мляко?

Както всяко адаптирано мляко, хидролизираното мляко се използва, когато кърменето не възможно поради някаква причина. Преди бебето да навърши 6 месеца, то трябва да се храни изключително с мляко. Ако майчиното мляко не е налично, родителите на детето трябва да прибягнат до формули, които имитират неговия състав.

Въпреки че индустрията е извървяла дълъг път в това отношение, има значителни разлики между храненето на бебе с кърма или с адаптирано мляко. Основните промени се случват на ниво микробиота, според статия, публикувана в списание Frontiers in Immunology.

Прибягването до търговски продукти може да увеличи риска детето да страда от проблеми, свързани с автоимунитета по-късно в живота. Както казахме, в някои случаи бебето е алергично или има непоносимост към протеините от краве мляко. В тези случаи хидролизираното мляко е единственият отговор.

Хидролизираното мляко няма нищо общо с кърмата

Въпреки широката гама от продукти на пазара за хранене на новородени, кърменето винаги е най -добрият вариант. То има положителни хранителни и свързващи свойства за майката и детето.

Ако поради някаква причина майката не може да кърми детето си, един от вариантите е да използвате банка за мляко. Това е много ефективен вариант, когато става въпрос за осигуряване на висококачествено хранене, поне за първите 6 месеца.

Допълнително хранене

Когато бебето навърши 6 месеца, можете да изоставите кърменето или адаптираното мляко като изключителен метод за хранене. По това време е възможно да започнете да въвеждате по-твърди храни. Целта е бебето да се адаптира към околната среда и да изследва нови текстури и аромати.

Експертите препоръчват метода, известен като отбиване, ръководено от бебето, при което на му е позволено, с известно наблюдение, да консумира храна самостоятелно. Този модел на хранене не води до подобряване на здравето, но предполага една до по -добра адаптация по отношение на храненето.

Положително е прилагането на правилни хранителни навици от най -ранните етапи на живота. Това намалява броя на отказите от храна в зряла възраст, което е стъпка към разнообразна и балансирана диета.

Освен това, трябва да имаме предвид, че диетата на бебето в ранните етапи от живота обуславя неговата микробиота. Това може да има отражение върху риска от развитие на заболявания в средносрочен и дългосрочен план.

Хидролизирано мляко-  алтернатива на кърмата

Хидролизираното мляко е ефективна алтернатива за кърмачета с алергия към краве протеините. Не всички бебета обаче трябва да го консумират, тъй като приемът на хидролизиран продукт в ранните етапи от живота може да попречи на производството на храносмилателни ензими.

Това води до появата на непоносимост в средносрочен план, което може да бъде проблем по отношение на храненето. Освен това трябва, да имаме предвид, че кърменето винаги е предпочитан вариант.

Източник: https://www.theguardian.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts