30

юли

Пожари, наводнения и бедност: доказателства, че Конниците на Апокалипсиса вече са тук

Изглежда, че сме стигнали до точката, от която няма връщане назад

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, изказвайки се на Общото събрание през 2020 г., каза, че хората на Земята са минали границата, и четирите Конника на Апокалипсиса вече са тук. Какъв смисъл е скрит в думите му?

Червеният конник – война

Гутериш посочи основните опасности за човечеството и направи мистични паралели. Според него Червеният конник – войната – вече е забил копието на раздора в сърцето на света. Все повече хора умират от терористични атаки и много от тях трябва да напуснат домовете си и да избягат, поради политически конфликти, които не са се случвали след Втората световна война.

Въпреки че за щастие няма глобален конфликт между нациите, това не прави положението по-лесно. Няма война като такава, за каквато сме чели в учебниците по история, но всичко наоколо се руши като къща от карти. Хората са обзети от паника и страх – верните оръжия на ездача. Нито едно поколение на земята все още не е изпитвало такъв панически страх от бъдещето.

Черен конник – глад

И тук отново има доказателства, че всичко се случва сега. Болни растения, суши, наводнения, торнада, горски пожари – всичко това провокира изчезването на живота на нашата планета.

Доказателство могат да бъдат катаклизмите, които Земята преживява напоследък. През 2019-2020 г. горските пожари в Австралия убиха повече от 3 милиарда животни – на снимки от космоса континентът буквално приличаше на Ада на Земята. А последните бюлетини с новини са ужасяващи: докато Белгия и Германия се справят с последствията от тежко наводнение, южното крайбрежие на Турция е обхванато от пожари, а в много курорти е обявена частична евакуация.

Температурите по цялата планета продължават да чупят рекорди. Просто погледнете през прозореца – там има кипяща жега, която не се е случвала от 100 години насам.

Страхът от глад за нас не е алегория. В края на краищата гладът е там, където няма запаси, и почти всеки в семейния архив има тъжна история за стопени за миг спестявания, липсата на работа, повишаване на цените и бедност.

Гладът е най -силно изразен в страните от третия свят – в Африка и Индия, но имаме ли гаранция, че скоро той няма да достигне и до нас? Или може би той вече е тук, но просто още не усещаме пълната степен на неговото присъствие?

Бял конник – чума или мор

Той има няколко имена, но същността е една и съща. Ездачът носи болест, предназначена да унищожи човешката раса. Последните събития, които се случват в света, показват, че морът не е само на път, той е тук и е здраво установен на нашата земя.

Първо испански грип, след това СПИН, после епидемията от Ебола, сега коронавирус. Човечеството измисля ваксини и лекарства, но ездачът не спи и сее нови, още по-сложни болести. Ще можем ли да се справим с това?

Последен е Бледият конник – Смъртта

В най -широкия смисъл на думата Смъртта е неразделна част от битието, но тук очевидно говорим за смъртта на човечността.

Брат посяга на брата, син на баща, политиците се давят в алчност, корупция и суета. Много хора дават приоритет на материалното, компрометирайки съвестта си. Не е ли проява това на смъртта на човешкото в нас?

Книгата на откровенията на Йоан Богослов казва, че Бог е този, който изпраща и четирите Конника на Апокалипсиса, за да сеят раздори и разрушения в света.

Защо Всемогъщият прави това? Уморен ли е Бог да ни обича?

Самите ездачи не са краят на света, те просто отварят друга врата. Може би вярващите ще кажат, че Всемогъщият иска да протегне ръка към сърцата ни и да ни каже по негов си начин, че живеем погрешно. Въпреки това, ездачите са просто начин да ни внуши, че всичко все още може да бъде поправено, просто трябва да сме готови да го направим.

Източник: www.scoop.co.nz

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts