4

сеп.

Коко Шанел мислеше така: 5 неща, които ви правят нещастна

Името на модната легенда Коко Шанел се превърна в символ на елегантност и стил

Да си спомним нейните думи и да следваме съветите на Коко Шанел, които изобщо не са трудни. Изискват само малко повече воля и мотивация.

Коко Шанел е първата жена моден дизайнер, която променя света на модата със своите творения. Нейните дизайнерски елементи, малката черна рокля и костюмът с пола, се превърнаха в класика и все още са актуални. В тази статия ще говорим за това какво може да се направи, за да се тушират тревогите и несгодите.

Илюзията за щастие

През 1913 г. Коко Шанел създава първото си модно творение – малката черна рокля, която се превръща в истински пробив в света на модата.

По това време повечето жени носеха само ярки и крещящи тоалети, а Коко предлагаше семпла и елегантна рокля, подходяща за всеки повод.

Това облекло ще ви направи блестящи и запомнящи се, а също така ще ви помогне да скриете вълнението и всякакви други чувства. „Една жена не може да бъде в лошо настроение, когато е добре облечена“, казва Коко Шанел.

Не се поддавайте на самотата

„Носенето на истински бижута има смисъл само когато наблизо има хора, които могат да ги различат от фалшификатите“, категорична е модната легенда Коко Шанел. Често самотните жени не носят бижута, защото не виждат смисъл да изглеждат ефектно, когато никой не го оценява.

Това ги издава, така че не забравяйте, че можете да спечелите другите с имиджа си на модерна и независима жена, както Коко Шанел направи това през 20-те години на миналия век. Правеше си къси прически, носеше сака, панталони и беше активна в обществения живот.

Приемете себе си каквато и да сте

Рано или късно идва момент, в който забелязваме промени във външния си вид. В този случай е важно да не забравяме думите на френската модна дизайнерка, че можеш да бъдеш невероятен на 20, очарователен на 40 и да останеш неустоим до края на дните си.

Не бива да изглеждате по-млади с помощта на модата и да не се примирявате с възрастта си, защото „…нищо не състарява жената толкова много, колкото отчаяните опити да изглежда млада“, както твърди Коко Шанел. Изберете тоалети, които ще ви направят нежни, скромни и женствени, а не вулгарни.

Детайлите са от значение

През 30-те години на миналия век Коко Шанел създава първия си парфюм Chanel No. 5, който все още е един от най-популярните аромати в света. Тя каза, че жените, които не носят парфюм, нямат бъдеще и заяви: „Парфюмът е невидим, но незабравим, ненадминат моден аксесоар. Той съобщава за появата на жена и продължава да напомня за нея, когато тя вече си е тръгнала.“

Липсата на парфюм ще издаде вашата несигурност и разочарование, така че няма изход без детайл, който допълва образа.

Бъдете ярки

Коко Шанел беше убедена: „Колкото по-зле се чувства една жена, толкова по-добре трябва да изглежда.“ Един елегантен и премерено ярък тоалет може да помогне да се скрие нещастието и да създаде усещане за самочувствие. Дрехите, които избираме, понякога могат да се превърнат в маска, която прикрива истинското състояние на човек. Опитайте се да създадете класическа цветна визия от костюм или рокля с обувки и различни аксесоари.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts