3

юли

Маслото от пачули заглажда бръчки и стрии (РЕЦЕПТИ)

Маслото от пачули се използвало в древността в магически ритуали, включително за привличане на богатство

Сега ефирната есенция има приложение в медицината и козметиката.

Добива се от листата на храста пачули. Натуралното масло може да е както червеникаво-зелено, така и кафяво на цвят. Не е течно, а плътно и гъсто. Основните му производители са Индия, Малайзия и Китай. Ароматът му напомня за дървесина и земя, приема се за унисекс и се влага в мъжки и дамски парфюми.

Преди да използвате маслото от пачули, задължително направете тест за алергия

Съставът му е уникален и може да имате непоносимост към някой от компонентите.

Ароматът на маслото действа успокояващо. Има противовирусни, противоалергични и антисептични свойства. Може да се използва при суха и при мазна кожа. Изравнява тена, заличава неравности, подобрява еластичността, подхранва и овлажнява. Тонизира и се бори с мимическите и с дълбоките бръчки. Подпомага обновяването на клетките. Подсушава пъпки. Оптимизира работата на мастните жлези, добре почиства порите и ги свива.

Маслото от пачули се прилага в грижата за тялото

Има стягащ ефект, извежда излишните течности и така помага при отоци. Заглажда успешно целулита. Достатъчно е да смесите 2 с.л. от обичайния си крем за тяло с 10 мл зехтин и 3 капки ефирно масло от пачули. Мажете участъците с портокалова кожа 3-4 пъти в седмицата.

Маслото от пачули е полезно за косата

Придава й блясък, подобрява растежа, справя се с наелектризирането й. Добавете няколко капки пачули в обичайните си маски. При мазен скалп ще регулира действието на жлезите. Ще се справи с пърхот при сух скалп.

Може да прилагате маслото за предотвратяване на стрии или за заличаване на вече получени

Добавете няколко капки към разтворена синя глина до консистенция на сметана. Измийте след половин час. Правете процедурата 1-2 пъти в седмицата.

При акне смесете зелена глина, отвара от мащерка, 1 ч.л. масло от нигела и няколко капки ефирно от пачули. Нанесете на лицето, като избягвате зоната около очите. Измийте след 5-10 минути. Правете маската 2 пъти в седмицата.

При мазна кожа разбъркайте 1 с.л. бананово пюре с 1 белтък, 1 ч.л. лимонов сок и капка пачули. Дръжте на лицето 15 минути. Измийте със студена вода.

За заглаждане на бръчките смесете 15 мл зехтин или масло от пшенични зародиши с 2 по капки ефирно масло от здравец, пачули и розмарин. Нанесете с потупване на лицето, след половин час изтрийте непоетото със салфетка. Правете процедурата преди сън.

Лифтинг компрес става, като загреете на парна баня 5 капки пачули и 1 ч.л. масло от гроздови семки или друго базово масло. Напоете салфетка и я сложете на лицето. Изчакайте да изстине напълно. Добър ефект има за стягане на контура и за изглаждане на шията.

За да направите почистваща парна баня, в 1 л гореща вода сипете по капка масло от пачули, левзея и нероли. Дръжте лицето над парата. Порите ще се отворят, ще се почистят, а работата на мастните жлези ще се нормализира.

При уморена и отпусната кожа добавете към 10 мл неутрален крем по 2 капки масло от иланг-иланг, от грейпфрут и от пачули. Използвайте го всяка сутрин.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts