26

юни

Кокосово масло спира косопада и връща силата на косата

През лятото слънцето и водата в морето или в басейна изтощават косата. Но може да я възстановите с помощта на кокосово масло

кокосово масло

Тя губи блясъка си, започва усилено да пада. Маските с кокосово масло ще ви помогнат да поправите щетите.

Въпреки че е мазно, то се измива лесно, не утежнява косъма и не слепва прическата. Затова е подходящо за всеки тип коса, не само за суха.

Лекува много добре скалпа, има антибакрериално действие, а антиоксидантните му свойства възстановяват клетките и на кожата, и на косъма. При редовното му използване косата ще стане по-еластична, жива и блестяща.

Маслото от кокос стимулира растежа, справя се с прекомерното падане на косата, подхранва и хидратира, предпазва от въздействието на външните фактори, стимулира възстановяването след боядисване. Използва се и при изправяне на косата.

Маските на основа на кокосовото масло се приготвят лесно в домашни условия

Алергичните реакции са редки, но все пак направете тест. Нанесете малко масло на китката и ако до 2 часа не се появи обрив или зачервяване, няма проблем да го ползвате.

  • За ускоряване на растежа смесете 3 с.л. кокосово масло, 1 белтък и 4 ч.л. мед. Загрейте леко на водна баня и разпределете равномерно по косата. Сложете шапка за баня и увийте с кърпа. След час измийте с топла вода и обичайния си шампоан. Накрая изплакнете с вода, подкиселена с лимон.
  • За повече обем и блясък смесете 2 с.л. масло от кокос и 1 с.л. сметана с максимална масленост. Разнесете по косата и затоплете за половин час. Измийте с шампоан, после изплакнете с вода и бира в съотношение 1:1.
  • Ще възстановите увредената коса със смес от 4 ч.л. кокосово масло, 2 жълтъка и сока на половин лимон. Разбъркайте много добре до получаване на гъста пяна. Втрийте първо в корените, след това разнесете по цялата дължина на косата. Измийте след 30 минути с подхранващ шампоан и изплакнете с подкиселена вода.
  • Ако косата ви е силно пресушена, смесете 2 с.л. масло от кокос, по 1 ч.л. глицерин и оцет, 1 яйце. Дръжте маската 1 час и измийте с шампоан.
  • Може да комбинирате и козметична глина с кокосовото масло. Смесете го с бяла, синя или червена. Разредете с малко билкова отвара до получаване на гъста каша. Дръжте маската 1 час.

Не забравяйте, че всички козметични процедури имат ефект, ако ги правите редовно. Използвайте маските с кокосово масло веднъж в седмицата поне 2 месеца.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts