куче

8

юни

Как се подстригват космите на лапичките на куче

Как да ги премахнете в домашни условия?

Възглавничките на кучето са съществена част от неговата анатомия и изискват специални грижи, като от време на време подстригване на козината, която расте между пръстите на краката. Как да премахнем космите на лапичките в домашни условия? Прочетете, за да разберете как.

Подстригването на подложките на кучето не е лесна задача и трябва да се извърши с подходящ материал и по специфичен начин. Поддържането на  лапичките на вашия домашен любимец е от огромно значение за неговото пълноценно движение.

Защо трябва да се подстригват космите на подложките на лапичките на вашето куче?

Не трябва да забравяме, че лапите им са в постоянен контакт с всичко на земята. Проверката на възглавничките им и пространството между пръстите им е жизненоважна, за да се открият възможни лезии в тази област.

Подложките омекотяват удара от отпечатъка и разпределят тежестта на тялото между 4-те крайника.

Как точно трябва да се премахват?

Ако решите да подстрижете тези косми в собствения си дом, ето ръководство за всичко необходимо, за да го направите безопасно. Това не е трудна процедура, но имайте предвид, че не всички кучета обичат да държат лапите си, така че трябва да се прави с повишено внимание.

Необходими материали

Космите на подложките могат да се подрязват с ножица или машинка за подстригване. Винаги препоръчваме машинки за подстригване, тъй като те са много по-безопасни.

Ако все пак изберете ножица, уверете се, че е с тъп връх, за да избегнете наранявания с остри предмети. Помолете за помощ, за да хванете здраво лапите и при всеки признак, че животното прави внезапно движение, отстранете ножицата възможно най-бързо.

Ако използвате машинка, уверете се, че е предназначена за лапички. Обикновено те са с по- малки размери и са много по- ергономични и специално за подстригване на косми в деликатни зони на вашето куче.

Други материали, които трябва да имате под ръка, са марля, дезинфектант и хемостатични прахове. Ако случайно порежете подложката, кървенето ще бъде силно и ще трябва да окажете натиск върху раната, докато кървенето спре. Кръвоспиращите прахове са много полезни за запушване на раната, но отидете на ветеринар, ако е сериозно.

Стъпка по стъпка

  • Направете леко първо преминаване с машинките за подстригване, от централната подложка към околните. Това ще изчисти лапата и ще ви осигури по добра видимост.
  • Отделете пръстите от централната подложка. По този начин можете да преместите машинката през частта, където се сгъват пръстите на лапата. Като алтернатива можете да го направите по обратния начин, т.е. от пръстите към централната подложка.
  • Повторете процеса между възглавничките на всеки пръст. Внимателно отделете пръстите и подстрижете малко повече козина от всяко страна. Внимавайте да не прекалявате, тъй като можете да нараните кучето си ненужно!

Източници: https://myanimals.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts