12

мар.

Как изглежда къщата на Стивън Кинг

Много хора са запознати с творчеството на този легендарен автор, но не всеки знае в що за къща живее Стивън Кинг

Не толкова отдавна по кината стартира втората част от филмовата адаптация на легендарния роман на Стивън Кинг „То“. Преди това зрителите видяха и филма „Гробище за домашни любимци“ (далеч не толкова добър, колкото първата филмова адаптация). Но не всеки знае, че градът Дери, в който се случват всички събития с главните герои от историите на Стивън Кинг, е абсолютно истински и съвсем реално място. Само че, истинското му име е Бангор. И там живее Кралят на ужасите, както често наричат писателя, чието име е известно на хората по целия свят.

Основната атракция на малкия град Бангор (Мейн) е къщата на Стивън Кинг

Известно е, че авторът и съпругата му са закупили това имение още през 80-те години. Семейството прекарва по-голямата част от времето си там, а като дойде студеното време отиват в друго имение, което се намира в топлата и уютна Флорида. Но сега ще говорим за вилата на писателя в Мейн.

И така, вилата на Краля Стивън Кинг в Бангор е класическо триетажно имение

Има две кули, които придават на сградата вид на средновековен замък. Къщата се откроява със своя наситено червен цвят и бял цвят на рамките и первазите на прозорците. На първите два етажа могат да се видят красиви витражи.

Феновете на Краля, които минават покрай „замъка“ му в Мейн, обръщат специално внимание на портите от ковано желязо, хитро украсени с прилепи и дракони. Те ужасяват почти всеки, който реши да се доближи до сградата и да я разгледа по-добре.

Площта на имението е внушителна – 460 кв. м. Вътре има 6 спални, 5 бани, басейн и гараж за 3 коли. Стаичката, в която талантливият писател пише своите шедьоври, се намира в задната част на замъка и следователно няма да е възможно да видите прозорците му от пътя, въпреки че много хора се надяват да зърнат сериозната му физиономия зад някой от фасадните прозорци.

Имайте предвид, че имението няма никаква ужасна история

Първоначално фасадата му също беше съвсем обикновена; самият Стивън Кинг добави драконите и и другите тематични страшилища към портата. Това обаче изобщо не изплаши, а по-скоро привлече още по-голям брой туристи, които искаха да се възхищават и дори да се снимат на фона на къщата на краля на филмите на ужасите.

Източник: foursquare.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts