12

сеп.

Косми по брадичката и горната устна – как да се отървете?

Появата на косми по горните устни и брадичката може да бъдe наследствена или придобита поради някакво заболяване

премахване на косми по брадичката и горната устна

Космите по лицето се забелязват повече при брюнетки и хора, които живеят на юг. Радикалното отстраняване на „излишните“ косми се извършва с помощта на електрически ток чрез електролиза само в медицински и козметични салони. Лечението е дълго и често изисква втори курс.

Как да се отървете от космите по брадичката и горната устна у дома?

В домашни условия понякога космите се отстраняват с пинсети, като може да се ползва и депилация с разтопена захар. Това обаче не помага за дълго време. Космите може да станат след това по-гъсти, по-дебели и дълги. Това най-често се случва ако се използва самобръсначка.

На момичетата и жените със силно окосмяване по лицето не се препоръчват да използват дълго време избелващи кремове, мехлеми, парафинови маски и да правят масаж на лицето. Маските за лице у дома за общ тонус на кожата на лицето използват естествени съставки, които подхранват не само кожата, но и корените на космите. Всичко това подобрява растежа и разпространението им и на такива места, на които обичайно не искате да ги виждате.

Премахване на косми по брадичката и горната устна с помощта на мравчена киселина

Този метод придоби популярност през последните години. Отстраняването става на няколко етапа. Всеки етап включва:

  1. Епилация (ако има много косми) или с помощта на пинсета или с копринен конец за премахване на косми с луковица (корен) от брадичката и други части на лицето.
  2. Нанасяне на тънък слой мравчена киселина (специална, козметична) на мястото на отстранените косми. Препоръчително е да правите това вечер, преди лягане, за да изчезне евентуалното раздразнение на кожата до сутринта.
  3. Изчакайте да се появи нова косъм и повторете стъпки 1 и 2.

Всеки път ще има бавен растеж, отслабване и изтъняване на косъмчетата, докато действително това неприятно окосмяване спре да притеснява. Процедурата може да отнеме средно от 2-3 месеца до половин година.

Как да се отървете от черните косми по брадичката и горната устна с изрусяване

Космите в тези области могат да бъдат изрусена с ето такъв разтвор: десет грама амоняк и сапун на прах се добавят към петдесет грама пет процента водороден прекис. Получената сапунена пяна се нанася върху кожата и когато изсъхне, изплакнете с топла вода, подсушете с кърпа и леко напудрете с талк. В резултат на продължителната употреба на този метод космите се накъсват, изтъняват и стават по-малко забележими.

Прекомерното окосмяване в онези области на кожата, където обикновено трябва да растат само незабележими косми, може да бъде проява на хирзутизъм. Хирзутизмът е един от симптомите на ендокринно заболяване, свързано с развитието на вторични мъжки полови белези при жените.

Ето защо жените и момичетата с изразена окосмяване на лицето трябва да посетят ендокринолог, невролог и гинеколог и да получат необходимите препоръки за лечение, ако бъде открито заболяване.

Източници: woman.ru; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts