15

май

Как да се защитим от енергийните вампири

Сред ортодоксалните учени трудно ще се намери човек, който би отрекъл наличието на биополе

Нещо повече, физиолози са създали апаратура, с помощта на която то може да се наблюдава на монитор във вид на какавида в преливащи се цветове на дъгата. У всеки човек биополето е индивидуално и неповторимо – като отпечатъците на пръстите. Но за разлика от тях може да се променя под въздействието на мислите, желанията, обстоятелствата…

Аурата, или биополето на човека реагира на променящата се обстановка и това, на свой ред, влияе върху състоянието на целия организъм. Обикновено човек получава тънка енергия от Космоса – тя се натрупва в чакрите като в акумулатори и се изразходва в зависимост от физическото и психоемоционалното натоварване.

Но има хора (енергийни вампири), при които по различни причини този енергиен обмен е нарушен

Те могат (дори несъзнателно) да нанесат сериозна вреда на здравето на онзи, от когото „смучат“ енергия. Изследователите твърдят, че аурата на такива хора е с мръсносин цвят.

Но нали не всеки притежава активно „трето око“ или дарба за ясновидство и не може да отличи „вампира“ от обикновения човек. Специалистите по биоенергетика дават няколко признака за това. Преди всичко това са депресивни и тревожно-мнителни личности, които постоянно се оплакват от съдбата си и изискват внимание и съчувствие. Любители да живеят за сметка на чужди енергийни ресурси, са и прекалено енергичните, нервните и дейни хора. Но само онези, които се стараят да включат всички околни в процеса на дейност, насочена изключително към собствените им интереси. Такива типове правят всичко, за да реагира събеседникът им бурно и емоционално и да изхаби колкото може повече вътрешни сили.

Съществуват различни начини за защита от енергийни вампири. Ограничете общуването с хора, които предизвикват у вас неприязън, като дори напълно ги игнорирате. Ако обаче това е близък роднина или непосредственият ви началник, ще е трудно. Тогава по време на беседа трябва да „се заключите“ – кръстосайте пръстите на ръцете си.

Ако имате добре развито образно мислене, можете да изградите пред себе си въображаема стена

Тази психотехника води до вътрешна концентрация: подсъзнанието започва да следи вашата енергия да не се пилее напразно. Ще успеете да контролирате емоциите си и да не реагирате силно на думите и действията на събеседника, което непременно ще постави бариера на пътя на изтичането на енергията.

Всъщност енергийните вампири са нещастни хора и не бива да изпитваме към тях обида или злоба

Просто се случва човекът да има такава индивидуална особеност. Затова в никакъв случай не бива да обвинявате такива личности – все пак те са хора, а не комари, пиещи кръв

Ако сте усетили, че бързо се уморявате и ви е трудно да възстановите силите си, не бързайте да обвинявате за това вашите колеги, приятели или роднини. Добре е да се обърнете към специалисти, които ще могат не само да определят дали е налице изтичане на вашата енергия, но и да установят истинската причина за вашите проблеми…

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts