прочистване на черния дроб

10

апр.

Как да направим прочистване на черния дроб за по-бързо отслабване?

Сокът от цвекло е чудесно средство за детоксикация на черния дроб

В тази статия ще научите как да направите прочистване на черния дроб, за да отслабвате по-успешно

Несъмнено поддържането на правилно тегло и здрав черен дроб са от съществено значение за доброто здраве. Често обаче не винаги се храним правилно, не винаги тренираме достатъчно редовно и не винаги обръщаме много внимание на това как да поддържаме благосъстоянието си по цялостен начин. Разбира се, всичко това се отразява на здравето ни, въпреки че в момента може да не изглежда така. Искате ли да знаете как да избегнете това и какво може да ви помогне да прочистите черния си дроб, за да отслабнете?

Ето няколко идеи за детоксикикация черния дроб:

Идеята е те да служат като ръководство, за да започнете да се грижите по-добре за себе си или като допълнение към това, което вашият лекар и диетолог посочват.

Грижата за здравето на черния ви дроб може да ви помогне да отслабнете

Както споменахме по-рано, ако не се грижим правилно за себе си, можем да влошим здравето си и значително да намалим благосъстоянието си. Това може да доведе до всякакви здравословни проблеми, липса на енергия и жизненост и дори лош цялостен външен вид. Ето защо е толкова необходимо да се научим да се грижим за себе си и да поддържаме здравословен начин на живот с течение на времето и по последователен начин.

Когато не се грижим добре за себе си, черният дроб може да натрупва токсини и дори да доведе до заболяване като мастна чернодробна болест. Освен това не можем да пренебрегнем факта, че ако черният дроб се претовари, имунната система ще започне да отслабва и ще страдаме от много повече заболявания. И така, струва ли си пренебрегването? Със сигурност не!

Също така не трябва да забравяме, че затлъстяването инициира опасна спирала: натрупването на мазнини или излишната мастна тъкан в тялото насърчава много чернодробни заболявания като диабет. От своя страна наличието на липиди и токсини в черния дроб прави усилието за отслабване по-проблемно.

Освен това трябва да се отбележи, че черният дроб е основният орган, който изгаря мазнините. И черният дроб, и жлъчният мехур трябва да работят като екип за обработка и пречистване на мазнините. Ако и двамата са пълни с токсини, те никога няма да могат да си вършат работата както трябва. Ето защо си струва да прилагате следните съвети всеки ден, за да поддържате здрави черния дроб и жлъчния мехур, в допълнение към отслабването по здравословен начин.

6 съвета за прочистване на черния дроб чрез хранене:

1. Яжте авокадо, за да прочистите черния си дроб, за да отслабнете

Много е полезно да ядете авокадо в рамките на балансирана диета. Това е един от онези изключително здравословни плодове, които освен че засищат апетита, могат да помогнат за пречистването на токсините от тялото, като същевременно осигуряват добро количество полезни мазнини (омега 3).

2. Дайте приоритет на пълнозърнестите храни пред храните от рафинирано бяло брашно

Яденето на пълнозърнести храни и хляб (т.е. пълнозърнести видове хляб като пшеница, ечемик, овес и др.) вместо бял хляб е чудесен избор. Това се дължи главно на факта, че пълнозърнестите храни са източник на витамини от група В, които, наред с други неща, помагат за подобряване на метаболизма на мазнините и функцията на черния дроб, което ни позволява да подсилим и обезвъздушим черния дроб.

Следователно те могат да бъдат чудесен съюзник в опита ви да отслабнете.

Смятаме, че може да се насладите и да прочетете тази статия: Хранителни вещества и упражнения за поддържане на здрав, чист и силен черен дроб

3. Консумирайте зелен чай, за да прочистите черния си дроб, за да отслабнете

Със сигурност сте чували споменаване на многото от предимствата на зеления чай. Това е напитка, която е богата на антиоксиданти. Помага ни за пречистване и ускоряване на метаболизма и благодарение на съдържанието на катехин помага на черния дроб да функционира правилно.

Струва си да го пиете на закуска или следобед, 45 минути след хранене. Това е вкусен и подходящ продукт, който ще ви бъде от полза, стига да го консумирате в рамките на здравословен начин на живот.

4. Яжте редовно прясно грозде (и други плодове!).

Бяло грозде, лилаво грозде… няма значение. Те са естествен източник на антиоксиданти, които помагат за активиране на производството на жлъчка. Те също така имат свойства против стареене и защита на сърцето, благодарение на съдържанието им на много специфичен антиоксидант: ресвератрол. Гроздето е един от най-добрите плодове за нашето здраве – така че не се колебайте да го ядете, когато е сезон!

5. Яденето на зелена ябълка на ден ви помага да прочистите черния си дроб, за да отслабнете

Яденето на зелена ябълка на ден вместо каквато и да е индустриална закуска или лакомство, богато на захари, мазнини и анти-нутриенти, е отличен вариант да заситите апетита си, да раздвижите червата си, да издуете корема си и, разбира се, да получите добра доза хранителни вещества, които ще насърчат здравето на цялото тяло и ще помогнат за прочистване на черния дроб.

6. Пийте сок от цвекло и моркови вместо алкохол

Сок от цвекло:Ако пиете сок вместо алкохол, можете да помогнете за пречистването и пречистването на черния дроб.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts