2

ное.

Защо вашата котка тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат сериозно

Масажирайте като котка – мнозина го приемат като предизвикателство и като доказателство за любовта на домашния любимец. Но не всичко е толкова просто

Щастливите собственици на котки и котенца многократно са забелязвали в своите домашни любимци такъв оригинален израз на обич като „месене“, като тъпчене с лапички върху крака или ръката на човек, особено ако са сгушени. Животното скача по корема или гърдите, „марширува“ с предните лапи, леко освобождавайки ноктите и активно мъркайки.

Въпреки факта, че такъв „котешки масаж“ може не винаги да е приятен за човек, облечен в леки дрехи, не трябва да гоните опашатия домашен любимец: по този начин той изразява любов и доверие към човека. Но не става въпрос само за привързаност. Когато котка тъпче човек, тя прави това…

с медицинска цел.

От древни времена е известно, че котките са отлични лечители. По някакъв начин, непонятен за традиционната медицина, те успяват да идентифицират лошото здраве на човека и да го „лекуват“, като лягат на болно място, облизват кожата или „масажират“ определена област.

Не всеки вярва в лечебните свойства на такъв масаж, но има много доказателства, че по този начин животното наистина облекчава състоянието на човек или показва съществуващ, но все още непроявен външно проблем.

Не малко са случаите, в които котките разпознаха сериозното заболяване на собственика по-рано от лекарите. Например, котка на име Миси дори получи медал, защото буквално принуди собственичката си да отиде на лекар.

В резултат на това жената е диагностицирана с рак на гърдата. Малко по-късно дори беше излекувана само защото е отишла на лекар навреме.

Котката „меси“ с лапички и за да покаже кой кого притежава

Като се имат предвид притежателните навици на „четириногите богове“, много от които не смятат двуногите за собственици, а по-скоро за обслужващ персонал, може да се приеме и едно друго значение на действието „котката тъпче човека с предните си лапи“.

Факт е, че на подложките на лапите има микрожлези, които отделят миризливо вещество. Човек със слабо обоняние не усеща тази миризма, но котките я разпознават чудесно.

Маркирайки по този начин котето недвусмислено казва: „Мой е този човек!“, което позволява на опашатите красавци да не се тревожат за загубата на ценно „имущество“ и по-добре да усещат своята важност.

Котката мачка с лапи от любов

Може и да не вземем предвид теориите за лечебните свойства на котките. Може и да пренебрегнем желанието им да маркират територия. Но, онези които обичат да се чудят защо котката тъпче наоколо, не могат да се съмняват: във всеки случай това е знак на привързаност и доверие. Котката никога няма да отиде доброволно в ръцете на човек, който не харесва, предизвиква отхвърляне или я плаши.

Така че, ако вашият домашен любимец или мустакат обитател на апартамента, в който сте дошли на гости или по работа, се настани на гърдите ви и ви мачка с лапи, радвайте се: той определено ви харесва!

Между другото, котките могат да изразят симпатия не само към човек, но и към място: по същия начин те потъпкват бъдещото място за спане, избирайки дрехи, одеяла или всякакви неща, направени от естествени материали за целта.

Така че, ако котката марширува в ъгъла на дивана или в кутия за обувки, която току-що е била изпразнена, няма съмнение: това е мястото, където възнамерява да спи и да обитава за по-дълго време.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts