28

юли

Ефективни упражнения за бебе, които помагат за по-лесно прохождане

С тяхна помощ бебето ще се научи да пази равновесие, ще проходи по-лесно и по-малко ще пада

Започнете да го тренирате с упражненията, като стане на 10 месеца.

• Сложете го да седне на коленете ви, разтворете ръцете му настрани и го дръжте за тях. Пуснете весела музика и в такт последователно повдигайте ту едното, ту другото си коляно, така че детето да се накланя вдясно и вляво. Учите го да пази равновесие, като му помагате с ръцете.

• Поставете детето пред себе си да стои и го хванете за раменете или малко по-ниско за ръцете. Леко го накланяйте наляво и надясно, като премествате тежестта му от едното краче на другото. Пейте, за да се поклаща детето в ритъм. Вие също се поклащайте, за да го стимулирате да ви имитира. Постепенно намалявайте помощта си, така че да продължи да се поклаща само. Накрая го оставете да се държи само за показалците ви.

• Изправете се и сложете бебето с гръб към вас да стъпи на стъпалата ви. Дръжте го за раменете. Кажете му че тръгвате на разходка и направете няколко крачки.

Следващите упражнения изглеждат опасни и ако детето се плаши, не настоявайте

• Сложете го да седне на рамото ви с крачета върху сгънатия ви лакът. Завъртете се, като леко го придържате през кръста с другата си ръка. Сменяйте положението на бебето – първо по гръб, после по корем, накрая на една страна.

• С помощта на втори възрастен хванете детето за китките и глезените и го залюлейте наляво-надясно. Повторете упражнението, като го държите само за едната ръка и едното краче.

• Хванете детето за ръце, повдигнете го и го завъртете първо в едната посока, после – в обратната. Повторете упражнението, като го държите за глезените. После направете същото, като го държите за дясната ръка и дясното краче, след това – за лявата ръка и лявото краче.

• Хванете детето под мишниците, подхвърлете го и го хванете във въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts