25

ное.

Гръмотевичната буря през зимата е лоша поличба

Гръмотевичната буря през зимата се случва сравнително рядко

Често гръмотевични бури и мълнии могат да се видят през пролетта и лятото. Днес обаче планетата е подложена на климатични промени, има глобално затопляне. Това е причината за такъв необичаен природен феномен. Навремето това се е случвало изключително рядко, което удивлявало хората, живели преди столетия.

Статистиката показва, че гръмотевиците и светкавиците през зимните месеци се появяват веднъж на всеки 7-8 години. По правило температурата на въздуха е 5-6 градуса по Целзий и от небето пада дъжд, суграшица или мокър сняг.

Какво означава гръмотевична буря през зимата?

Народните знамения и вярвания идват при нас от древността. Дали ще им се доверим или няма да им вярваме е личен избор. Човек е неразривно свързан с природата и често знаците дават обяснение на очевидни факти.

Какво в древни времена са казвали за зимната гръмотевична буря?

През зимата признаците на гръмотевична буря са рядкост.

Затова, ако се появи, старите хора вярвали, че това е Божие знамение, което не носи нищо добро.

Гръмотевиците през зимата означават, че годината ще е гладна.
Светкавици през зимата – чакайте бури и сериозни природни стихии, които ще причинят разрушения.

Гръмотевиците в началото на януари предвещават войни, държавни конфликти, колапс на държави, бедствия и катаклизми.

Ако първото гърмене се чува от север – чакайте студено лято, а ако идва от юг – лятото ще бъде слънчево и топло.

Какво означава през зимата да има гръмотевична буря през ранните утрешни часове? Това означава, че лятото ще бъде нито топло, нито студено – температурите ще са неутрални и поносими.

Бурята продължава да бъде един от най-мистериозните явления на природата. В стари времена се е вярвало, че тя е Божие наказание и мълния е главният помощник на Бога, който я използвал по своя преценка.

Осветени в църква клонки пазят хората и дома от гръмотевичната буря

За да се предпазят от природните стихии и гнева на Бога, нашите прародители са използвали различни средства. Заради това е било обичайно в къщата да се отглежда черна котка или куче, което със своята енергия ще защити собствениците от гръмотевичните бури. Знаело се още, че вътре, в дома, както и окачено на врата, трябвало да има брезово клонче, което е било осветено в църквата. Светкавиците няма да ударят и къща, чиито двор е засадено борче. Ако живеете в апартамент, и борови клонки ще свършат работа.

Разбира се, знаците които ни изпраща природата, не са крайната истина, но те носят мъдростта на нашите предци и на нашия народ. Затова е добре да се вслушваме във вярванията, но дали те ще се сбъднат или не – гаранция няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts