7

май

Ако работата ви е омръзнала

Изследователи от Мичиганския университет установили, че хората в сферата на продажбите трябва да сменят работата си на всеки 3-5 години

Своята работа в производството хората трябва да сменят на всеки 7-10 години. В науката и медицината може да се работи по-дълго, без при това да се губи интересът към работата – т.е. приблизително 15-20 години.

Как да се подготвите за смяна на работата

Така наречените визуали имат нужда от визуална картинка. Ако сте такъв, съставете например колаж, който визуализира как ще изглеждате, как ще се почувствате, каква ще е ползата от новата ви работа.

Аудиалите възприемат всичко чрез слуха. На такъв човек са му необходими тестове. Можете да ги запишете на телефона и периодично да ги прослушвате. В такъв случай в съзнанието ви ще се формира динамичен стереотип, който ще подтиква цялата ви система към тази промяна.

Ако сте кинестетик, то за вас са много важни тактилните усещания. Стимул за промяна може да стане предмет, който асоциативно да свързвате с новата работа и новия живот – например обикновена възглавничка. Напишете върху нея „работа“, седнете върху нея и си кажете: „Ето, устроих се на нова работа“. Колкото по-често го правите, толкова по-бързо ще се появи новата работа. Положителните емоции в ситуации, когато нищо не ви радва, също са резултат!

Върнете си интереса към работата

Древните гърци смятали, че хората, които са изгубили интерес към своята работа, просто са изоставени от музите -дъщерите на бог Зевс и титанидата Мнемосина. Историкът Диадор Сицилийски пише, че финансистите, медиците и учителите са покровителствани от музата Урания, която гърците изобразяват с далекоглед, папирус, глобус или пергел.

За да си върнете вдъхновението на тази муза, енергопрактиците съветват да вземете вашата диплома или трудовата си книжка, да поставите върху нея пергел, глобус, папирус или далекоглед и да ги подържите определено време. А след това се старайте дипломата ви да се намира близо до главата ви. Смята се, че тогава музите отново ще ви забележат и ще ви вдъхновят за нови успехи.

В сферите, свързани с общуване и комуникации – например в търговията или журналистиката, вдъхновение носи музата Полихимния

Можете да получите подкрепата й с помощта на морски камъчета, с помощта на които гръцките оратори упражнявали риториката. Вземете 3 камъчета, поставете ги в устата си на върха на езика и ги подръжте така около минута.

Не забравяйте, че само човек, който обича работата си, не работи нито ден през целия си живот!

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts