2

юни

Pop-push и Snappers fidget: Сензорни играчки намаляват стреса

Декомпресионните силиконови играчки намаляват стреса, помагат на деца и възрастни с аутизъм и балансират нервната система

В България вече се продават и са много популярни силиконовите играчки, известни като snappers (snapperz) и Pop-push – силиконови антистрес играчки с различни цветове. Има ги в няколко разновидности.

Snapers е силиконова антистрес играчка под формата на експандер, вътре в който има две вендузи. При притискане те се доближават една към друга, и когато се върнат в първоначалната си форма, издават силно щракване.

Името идва от английската дума „snap“, което в превод означава „щракaне“.

Какво представляват и кой ги е измислил?

Snappers прилича на елипса, която спортистите обикновено купуват, за да увеличат силата на ръцете. Играчките се появиха на масовия пазар още през февруари 2020 г. Те са разработени от ToySmith.

Pop-push се предлагат във всякакви размери и цветове. Навремето за подобен род игра децата използваха опаковки от шоколадови бонбони.

За кого са играчките?

Играчките е насочени както към деца, тъй като имат проста структура и малки размери, така и към възрастни. Благодарение на мекия силикон се хващат лесно в ръката и може да се използват както като играчка за потискане на стреса, така и като средство за развитие на двигателните умения. Те могат да разсейват и успокояват детето (по време на път, на опашка и т.н.).

Колко струват?

В интернет, както и в магазините за детски играчки, могат да бъдат закупени на цена от около 10-на лева. Играчките се предлагат в най-различни цветове: зелен, жълт, лилав, син, червен и т.н.

Какви са предимствата и недостатъците на играчките Pop-push и Snappers fidget?

Играчките издават доста силен щракащ звук, който може да раздразни другите, ако се използва от някого за дълго време. Друг недостатък е цената. Сега играчките се считат за нещо ново и модерно, което от своя страна се отразява и на тяхната стойност.

В същото време те имат редица предимства. Притежават не само антистресов ефект, но и развиват фината моторика, тренират ръката и развиват гъвкавост в пръстите. Освен това помагат да се съсредоточите върху нещо, а ярките им цветове са подходящи за подобряване на настроението.

Играчките ще помогнат за възстановяване на настроението. Те спадат към интерактивните игри, които възрастни и деца могат да играят заедно, като дори хора с аутизъм ще се почувстват добре докато ги използват.

Леки са и са лесни за носене: размерът е подходящ и може да се играе на всякакво място, като у дома, в колата, самолета, ресторанта, на къмпинг, по време на междучасията в училище, в офиса, на открито и т.н. Освен това, модерните играчки са добър подарък за празници като Коледа, рождени и именни дни.

Друг плюс на играчките е комфортното усещане: просто щракайте върху мехурчетата и те ще издадат лек пукащ звук. След това обърнете и започнете отново!

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts