17

фев.

3 стайни растения, които трябва да сложите у дома през 2023

Присъствието на тези растения ще гарантира, че щастието и благополучието винаги ще царуват във вашето семейство

Според вярванията на различни народи по света стайните растения не само украсяват интериора на дома, но и привличат различни ползи и щастие в живота на своите собственици. От статията ще разберете кои 3 стайни растения, ще ви донесат късмет през 2023 г. и защо е добре да ги сложите във вашия дом.

Калатея

Счита се, че родината на калатеята е Южна Америка. Цветето се справя добре в тропическите гори, при слаба или частична светлина. Поради тази причина е идеално за апартаментните стаи, в които светлината е променлива или недостатъчна.

Растението носи радост, просперитет и късмет в къщата. Освен това, пъстрите листа на калатеята ще паснат на всеки интериор.

В дивата природа растението има малки и красиви жълти цветя, но рядко цъфти на закрито. За да може калатеята да привлече възможно най-много положителна енергия във вашия дом, трябва да се грижите за нея по начин, който ще ѝ гарантира дълъг живот.

Калатеята расте на сянка, но при температура най-малко 16 градуса. Цветето се нуждае от влажност до 90 процента, така че листата на калатеята трябва да се напръскват с вода от спрей бутилка и да се добавят мокри камъчета в чинийката на саксията.

Антуриум

Според народните вярвания „мъжкото щастие“ (така хората наричат ​​това цвете) укрепва силата на духа и носи късмет. А на неомъжените момичета цветето дава щастие в любовта и обещава ранен брак.

В дивата природа това растение се среща главно в тропическия и субтропичния климат на Южна и Северна Америка.

В годината на Черния воден заек цветето, благодарение на силната си мъжка енергия, ще донесе положителни промени и финансова стабилност на вашето семейство.

Растението се нуждае от много ярка и дифузна светлина и не обича преките слънчеви лъчи. За правилен растеж антуриума се нуждае от висока влажност и температура най-малко 18 градуса.

Бамбук

Бамбуковите пръчици носят щастие и късмет на собственика си, както и финансово благополучие. В Китай в много къщи стъблата на това издръжливо и непретенциозно растение стоят във ваза с вода.

Трябва да се помни, че бамбукът не обича пряка слънчева светлина, затова трябва да се постави на сянка на рафт или маса далеч от прозореца. Не бива да го поливате твърде често. В идеалния случай използвайте вода от разтопен сняг или мека дъждовна вода.

Според правилата на Фън Шуй, растението ще донесе просперитет и успех на вашия дом, ако е поставено в югоизточна посока.

Източник: agro-market.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts