Как да котката ви да свикне да се вози в кола

21

юли

Как котката ви да свикне да се вози в кола

Котките са особено чувствителни към различна среда, как да я накараме да свикне с движението?

Необходими са търпение, обучение и практика, за да свикнете котката си да се вози в кола. За разлика от кучетата, котките трябва да бъдат в стабилна среда. Колите са далеч от това, защото всички вибрации, шумове и резки движения са трудни за тях.

Все пак има неща, които можете да направите, за да свикнете котката си да се вози в кола. По този начин, ако трябва да ги заведете на ветеринар или просто не можете да ги оставите сами, те вече ще са готови и няма да ви създават главоболия.

Някои котки дори в крайна сметка успяват да се справят с дълги пътувания, което означава, че могат да дойдат с вас на почивка.

Нека първо опознае колата ви

Можете да следвате същите основни правила, както бихте направили с водата. Бавно им представете тази промяна и създайте условия, които могат да помогнат на вашата котка да се адаптира. И така, първата стъпка е да поставите котката си в колата, без да я включвате.

Можете да направите това два или три пъти като тест. Поставянето им вътре, без да включвате двигателя, ще им помогне да се чувстват по-комфортно. Трябва обаче да запомните, че трябва да сте с котката си по време на всяка стъпка.

Започнете постепенно

Другият вариант е да използвате каишка и намордник, което също изисква известно обучение. Както всеки знае, котките са много чувствителни към неестествен контакт и среда.

След няколко тренировки, когато колата ви не работи, е време да внесете някои неща, които биха могли да притеснят котката ви. Говорим за звука от работещ и движещ се двигател. И двата фактора могат да накарат котката ви да се чувства тревожна или дори уплашена.

След като направите тези тестове, можете да започнете да шофирате. Изминавайте само кратки разстояния и никога не прекалявайте. Дръжте прозорците затворени, за да не се опита котката ви да излезе.

Положително подсилване: Наградете я

След като започнете с най-трудната част (самото пътуване), трябва да възнаградите котката си за доброто й поведение. Така че, след като пътуването приключи, дайте им някаква награда. По този начин те ще асоциират шофирането като положително преживяване.

Основно има два добри вида награди за котки. Единият е да им дадете играчка, другият е да им дадете лакомство. Проблемът с лакомствата е, че ще трябва да изчакате пътуването да приключи, за да предотвратите гаденето на котката ви.

Ако се разболеят от кола или имат проблеми с храносмилането, да им дадете играчка е най-добрият начин да използвате положително подсилване. В началото те ще ходят с вас на пътуванията само за награда, но по-късно трябва да се чувстват комфортно да бъдат в движещо се превозно средство.

  • Без храна преди пътуването. Най-добре е да нахраните котката си два или повече часа преди пътуването. Същото е и при дългите пътувания – можете да ги храните само по време на дълга почивка.
  • Винаги използвайте носач. Дори след като котката ви е свикнала с колата, все още трябва да използвате носач. Не забравяйте да затворите портата, защото ако спрете внезапно или попаднете в инцидент, тя може да се преобърне и може да е по-лошо, ако котката ви падне.
  • Взаимодействайте с тях толкова често, колкото можете. Ако носачката е достатъчно голяма, поставете ги в одеяло и може би дори дайте своята играчка. Галете котката си и общувайте с нея на всеки светофар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts