16

май

Възможно ли е безсмъртието

70 – 80 години са толкова кратък срок, че за това време човек не само че не може да разкрие пълния си потенциал, но и не успява да осъзнае света, в който живее

Съществува обаче мнение, че нашият организъм има скрити резерви да доживее до седемстотин, деветстотин, дори до хиляда години…

Разбира се, изследванията на биолози и геронтолози са в зачатъчно състояние. Но и днес с увереност може да се каже, че стареенето на човешкия организъм не е правило, а болест. И може да се лекува.

Легендите и преданията също го доказват

Да вземем например шумерските хроники на владетелите. Първият фрагмент на т.нар. „кралски списък“ е открит през 1900 г. Клинообразната дъска с уникалния текст е намерена от Херман Хилпрещ при разкопките на древния Нипур. Възрастта й е над четири хилядолетия.

След разшифровката, която отнема няколко години, става ясно, че летописецът е зафиксирал поразителни за съвременния човек факти. В текста ясно е описана историята на осем шумерски владетели. Поразителни са сроковете на тяхното управление – осмината са прекарали на престола общо над… 240 000 години!

„Когато царят слезе от небесата, царството беше в Еридуга. Там Алулим стана цар и управлява 28 800 години. Алайджар управлява 36 000 години. Двамата управляваха 64 800 години“.

Естествено, ортодоксалните учени веднага отменят буквалното тълкуване на текста. И акцентират върху иносказанието и митичния мироглед на предците. Един вид, всичко записано на плочката, трябва да се разбира по съвсем различен начин. Това мнение се налага и днес вероятността продължителността на живота на древните владетели наистина да е била колосална, изобщо не се взема под внимание.

В същото време, вече различни източници говорят, че човекът може да живее много повече от жалките 80 години. Да вземем например най-популярната книга в света – Библията.

Старият завет ни показва удивителна продължителност на живота на първите хора

След изгонването си от рая Адам живее 930 години. Третият му син Сиф (от неговото коляно според преданието произлиза цялото човечество) живее 912 години, а потомъкът му Ной – 950 години. Останалите деца на Адам според легендата загиват при Потопа. След този природен катаклизъм продължителността на човешкия живот рязко пада…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts