насекоми

21

апр.

9 неща, които привличат насекоми в дома ни

Писнало ли ви е от насекоми у дома? Научете как да се отървете

Молци, хлебарки и мравки търсят места за живот, хранене и размножаване, които са благоприятни за тях. Ето защо е вероятно, без да искаме, да осигурим това местообитание, което може да доведе до вредители, които са трудни за изкореняване.

Молците са привлечени от остатъците от храна, дрехите и влажността в околната среда. Поддържането на хигиенизирани места и подредени килери е първата стъпка за избягване на появата им. Има обаче още елементи, на които трябва да обърнете внимание.

Светлина

Осветлението обикновено е атракция за молците в килера. Те идентифицират електрическа крушка и я преследват, като влизат в домовете през отворите на врати и прозорци. Веднъж вътре обаче, те ще търсят обратното: тъмнина. Но първият стимул да стигнат до там е светлината, която ги води. Поради тази причина обикновено се препоръчва да се използва слабо осветление около домовете, като се предпочита по-малко мощност в прожекторите, инсталирани на веранди, входове и гаражи.

Храна

По-специално зърнени култури и зърнени продукти като овесени ядки, ориз, сушени тестени изделия или брашно. Те се приближават по миризмата и има вероятност да снасят яйцата си, генерирайки ларви и разваляйки храната.

Храна за домашни любимци

Освен човешката храна, те са привлечени и от храната за кучета и котки. Ето защо е важно да съхранявате този продукт плътно затворен и под херметически затворени капаци. Не е добра практика да оставяте това, което все още не е използвано, в чантата, в която е продадено.

Също така е добра идея да поддържате хигиената на мястото за хранене на домашния любимец. Събирането на чиниите от пода, измиването им и прибирането им би било идеално.

Петна, разливи и остатъци от храна

Остатъците от храна, петна от сладки напитки и всякакви сладки остатъци са магнит за много насекоми. Особено хлебарки и мравки. Поддържането на кухненската част чиста, включително кътчетата между хладилника, фурната и шкафа, може да промени всичко.

Топлина

Високите температури са основна атракция за молците. През лятото местата за обхождане, навесите и таваните са идеална среда за тези вредители. Внимавайте да поддържате тези пространства подредени, за да не улесните растежа им.

Тъмнина

Въпреки че светлината може да е първоначално привличане, молците след това се чувстват комфортно в тъмни пространства. След като влязат вътре, те ще търсят килери и килери, където има слабо осветление, добра влажност и се поддържа топлина.

Неща, които привличат молци: Дрехи и текстил

Молците за дрехи имат пристрастие към определени тъкани. Комбинацията от следните елементи и обстоятелства улеснява появата им:

Наличието на разхвърлян килер благоприятства разпространението на молци, тъй като те имат повече убежища, за да се скрият и затоплят.

Текстил, предпочитан от вредителите. Някои от любимите тъкани на молците са коприна, вълна, лен и други естествени влакна, като козина. И не само дрехи, но и тапицерии, килими и завеси.

Мръсни дрехи. Подобно на мръсните съдове и остатъците от храна, молците са привлечени от петна по дрехите, като разливи или пот.

Някой растения

Трябва да наблюдавате хидратацията на стайните растения, за да сте сигурни, че не са сухи или прекомерно напоени, тъй като това може да привлече насекоми.

Има растения, които отблъскват вредителите, и други, които ги привличат. В последната група са копринено цвете (Portulaca gilliesii), огнище (Heliotropium curassavicum), петуния и лунен цвят (Ipomoea alba). Освен това маргаритките и теменужките привличат мухи и комари.

Градински декор и характеристики

Ако имате градина, добра идея е да избягвате да оставяте вода и остатъци от храна в двора. Вредителите търсят тези предмети, за да оцелеят.

Поилките и хранилките за птици трябва да се проверяват често. В идеалния случай имайте система за циркулация на водата, която не оставя водата да застоява.

От друга страна, компостната зона е източник на насекоми. Това не означава, че трябва да спрете да компостирате, но трябва да обърнете внимание на пристигането на буболечките и възможното им движение в дома.

Източници: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts