18

авг.

7 типа хора, които нямат място в живота ви

Има хора, които понасяте инертно. Общувате с тях без съпротива, и в същото време това не само ви вреди, но и променя живота ви

Във време на социална дистанция и промени, които направиха живота доста по-различен, си заслужава да поговорим за хората, с които не си заслужава да общувате.

Защо? Защото всеки от нас заслужава най-добрата компания.

1. Хора, които се опитват да възпрепятстват растежа ви

Забравете за онези, които искат да останете същите, без да се променяте, да се самоусъвършенствате и да израствате. Да сте такива, каквито сте били при първата ви среща. Хората се променят. Идеите се променят. Личността се променя.

Няма нужда да се държите като дете, което още не знае как работи светът. Вие растете и се променяте, и това е страхотно. Трябва да се обградите с хора, които ви насърчават да научите нещо ново, а не с такива, които ви окачват невидими котви.

2. Хора, които смятат, че са по-добри от вас

Оставете в миналото всички, които смятат, че са по-добри от вас, само защото печелят повече пари, женени са или имат бебе. Оставете в миналото и онези, които очакват, че ще искате да живеете като тях. Забравете и за хората, които не ценят живота ви, защото ви мислят за изостанал, понеже все още нямате нищо от това.

Оставете в миналото всички онези, които ви карат да се чувствате по -малко важни от тях, докато всъщност сте равни.

3. Хора, които не могат да се контролират

Това са хора, които не знаят как да се извинят. Те повтарят едни и същи грешки отново и отново. Вече нямате нужда от едни и същи скучни кавги. Ако те не знаят как да приемат собствените си неуспехи, ако не работят върху недостатъците си и не се опитват да избегнат нови грешки, тогава нямате нужда от такива познанства.

4. Хора, които не са доволни от вашата автентичност

Спрете да се мотаете с хора, които очакват да бъдете весели през цялото време, и които се ядосват, когато разберат, че не сте в настроение. Трябва да имате приятели, които да ви насърчават да бъдете себе си и да ви помагат да изпускате парата, ако нещо се обърка. Приятелите трябва да са там в трудни времена, а не само когато всичко е наред.

5. Хора, които смятат вашите постижения за тяхно поражение

Не си губете времето с хора, които са разстроени от вашия успех. Приятелите трябва да се радват на вашите победи, да ви окуражават да постигате още и още. И ако те са твърде завистливи и не могат дори да ви поздравят за добре свършената работа, тогава те не струват минута от вашето време.

6. Хора, които влошават живота ви

Не поддържайте връзка с човек само защото се страхувате от чувството за вина, че сте го напуснали, защото се познавате от толкова много години и просто му дължите приятелството си. Ако някой постоянно влошава живота ви, е време да се сбогувате. Махни се от него и не поглеждай назад.

7. Хора, които не могат да намерят време за вас

Всички хора са заети със собствените си дела. И напоследък може би наистина не са имали достатъчно време да го прекарат с вас, въпреки че ви обичат. Ако обаче вече им е станало навик да ви игнорират, да не отговарят на съобщенията ви и да анулират всичките ви срещи, тогава разочарованието ви е разбираемо. Естествено е да се предположи, че пътищата ви са се разминали и вече няма нужда да присъствате в живота на другия.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts