23

май

7 симптома, които показват че спешно се нуждаете от секс

Дешифрирайте тайните сигнали на вашето тяло, които може да подсказват, че се нуждаете от секс

Жените подценяват стойността на секса, а мъжете често надценяват нуждата от секс. А лекарите напомнят: това е естествен физиологичен процес. И ако полово зрял човек не се занимава систематично с „креватна гимнастика“, тялото определено ще му подскаже, че е време да се погрижи за това

Какви сигнали дава тялото, намеквайки за необходимостта от секс?

Налице са някои често срещани признаци на сексуална абстиненция, включително акне, промени в настроението и прострация (медицинско понятие, крайна степен на изтощение и упадък на умствената дейност).

Това обаче далеч не са единствените признаци. Решихме да продължим списъка и ето какво се получи.

Намален праг на болка

Това е най-силно изразено при жените. Ако по-рано болката по време на менструация е била едва забележима, тогава, когато тялото се нуждае от секс, менструацията става по-болезнена. Това важи и за мъжете – всяко нараняване или драскотина става по-забележимо от преди. Всичко се дължи на липсата на специални хормони – ендорфини. Те се произвеждат по време на секс и действат като морфин.

Боледувате често

Сексът подобрява имунитета, което означава, че рискът от заразяване с вирус е намален. Научно доказано е, че хората, които имат редовен сексуален живот, имат и 30% повече антитела в тялото си от онези, които избягват секса.

Безсъние

Замисляли ли сте се защо мъжете заспиват веднага след полов акт? Всичко е заради окситоцина – хормон, който се произвежда по време на оргазъм и има силно успокояващо действие. Следващият път, когато не можете да заспите вечер, или сте се развикали заради дреболии на работата, замислете се, че може би просто нямате достатъчно секс и тялото ви го показва.

Лайфхак за мъже

Ако една жена е бодра и весела след секс, това е ясен знак, че сте се представили не чак толкова добре в леглото и тя е имитирала оргазъм.

Сутиенът става по-голям

Този факт изглежда невероятен, но е истина. Оказва се, че по време на секс гърдите се увеличават по размер, като това се дължи на увеличения приток на кръв. Ако имате редовен сексуален живот, тогава ефектът става кумулативен. Но рязкото премахване на секса води до намаляване на гърдите, което означава, че сутиенът става голям.

Лошо възприемане на информация

Разсеяността и лошата памет също са тайни телесни сигнали, които показват, че просто имате нужда от малко повечко секс в живота.

Американски учени, които са изследвали сексуалните способности на двуногите, стигнаха до извода, че по време на оргазъм кръвообращението в тялото се извършва с максимално допустимата скорост. В резултат на това мозъкът се обогатява с голямо количество кислород и започва да работи по-добре.

Кожата започва да старее по-бързо

По време на полов акт количеството на колаген в тялото на жената се увеличава, което означава, че еластичността на кожата се подобрява и броят на бръчките по лицето намалява. За да изглеждате винаги като 18-годишна, е достатъчно да правите секс 3-4 пъти седмично.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts