7 мита за мъжката сексуалност

31

мар.

7 мита за мъжката сексуалност, на които никога не трябва да вярвате

Сексуалността е заобиколена от табута

Когато научаваме за секса и сексуалността, докато растем, е много вероятно и мъжете, и жените да са чували различни митове за сексуалността. В случая на мъжете изискването винаги да са готови за секс и причините за еректилната дисфункция са едни от най-често срещаните митове за мъжката сексуалност. В тази статия ще разгледаме някои от тези митове и ще ги развенчаем.

Еректилната дисфункция се среща само при по-възрастни хора

Този проблем, често свързан с тези над 50 години, може също да реагира на психологически фактори. Всъщност те са основната причина, поради която младите мъже изпитват еректилна дисфункция

Тревожността и напрежението по време на секс, липсата на емоционална връзка и консумацията на алкохол са чести причини за еректилна дисфункция при хора под 30 години.

Ерекцията винаги отговаря на възбудата

Друго широко разпространено погрешно вярване е, че ерекцията е свързана само със сексуална възбуда. Има обаче невроваскуларни процеси, които генерират стимули и рефлекси, които причиняват ерекция. Един от най-честите възниква при възбуда. Въпреки това, това не е единствената причина.

Размерът има значение

Може би най-популярният мит за мъжката сексуалност е размерът на пениса. Изискването за определен размер създава комплекси, които имат отрицателно въздействие върху самочувствието и сексуалната активност. Въпреки това, както биологично, така и психологически, сексуалното удоволствие не зависи от размера на пениса на мъжа.

Най-чувствителните точки на вагината се намират във външната трета – следователно не се изисква голяма дълбочина, за да бъдат достигнати. В допълнение, създаването на връзка и разбиране с другия човек по време на сексуалния акт също играе роля в усещането за удоволствие.

Професионалистите твърдят, че средният размер на пениса варира между 14 и 16 сантиметра в ерекция. В действителност размер, по-голям от 20 сантиметра, вероятно ще причини дискомфорт, а не по-голямо удоволствие.

Мъжете винаги трябва да имат желание да правят секс

Ако една жена има сексуално желание, а мъжът няма, често срещан мит предполага, че това е проблем. Абсолютната воля е част от мъжката идентичност, свързана с мъжественост и сила. Въпреки това има много причини, поради които мъжът може да не изпитва никакво желание за секс.

Някои са просто липса на интерес, докато други се дължат на психологически фактори. Дори някои лекарства могат да повлияят на либидото. Това, което е сигурно е, че няма биологични причини, които да определят по-голямо желание при мъжете спрямо жените.

Мастурбацията причинява безплодие

Научните доказателства показват, че мастурбацията няма отрицателни физически или психологически ефекти. Напротив, това е здравословна практика на самопознание и удовлетворение.

Да, възможно е мастурбирането преди секс да повлияе на представянето. Това е свързано с рефрактерния период, време на изчакване, което мъжете имат между еякулациите. При младите хора обаче това е кратък период, който варира в зависимост от общото здравословно и физическо състояние.

Еякулацията е единственият случай на удоволствие

Ясно е, че еякулацията е един от най-приятните ефекти от секса. Това обаче не определя качеството на цялостния полов акт.

Възможно е да имате приятна сексуална връзка, без дори да достигнете оргазъм или еякулация. От друга страна, мъжествеността често се свързва с количеството сперма, когато няма връзка между сексуалната потентност и количеството на спермата. Това е мит, широко разпространен от порнографията.

Мъжете нямат G-точка

G-точката обикновено се свързва с вагината. Въпреки това, при мъжете също има подобна област на хиперстимулация и тя се намира близо до простатната жлеза.

Достъпен е само през ануса, което налага на много мъже да разсеят мита, който свързва аналния секс само с хомосексуалността. В действителност това е нещо, което може да се проучи, независимо от вашата сексуална ориентация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts