26

ное.

Карат ви да трупате излишни килограми: 7 интериорни детайла, които увеличават апетита

Оказва се, че обстановката у дома може да представлява заплаха за фигурата и да увеличи апетита

Нека поговорим за какви точно детайли говорим и кое точно влияе на апетита, както и дали може да се направят някакви корекции.

Човек прекарва по-голямата част от времето си сред стените на дома. Учените са установили, че мястото, където релаксираме и почиваме, може да повлияе на наддаването на тегло като увеличи апетита. Дори незначителни неща като завеси могат да повлияят на човешката психика.

7 грешки в дизайна на къщата, които увеличават апетита и добавят сантиметри към талията

Цвят на кухнята

Избягвайте червени, жълти и оранжеви цветове в кухнята или трапезарията. Те имат забележим ефект върху вегетативната нервна система, стимулирайки апетита.

Производителите на храни често използват тази физиологична реакция и неслучайно много лога за бързо хранене и ресторанти са боядисани в ярки цветове. Синьото, напротив, потиска апетита и е идеално за декориране на кухнята. Ястията, сервирани в посуда в сини или лилави нюанси ще ви помогнат да останете във форма.

Твърде тъмна спалня

Недостатъчното количество слънчева светлина може да доведе до различни разстройства, включително преяждане. Закачете прозрачни завеси или оставете щорите отворени. Ранната сутрешна светлина събужда биологичния часовник и зарежда с енергия.

Хората, които не получават достатъчно витамин D, често изпитват глад и летаргия. Ако спалнята ви се намира в сенчеста част на къщата и слънчевите лъчи не попадат там, боядисайте стените в светли цветове. Повечето пастелни цветове действат успокояващо и намаляват апетита.

Големи чинии

Често хората консумират толкова храна, колкото имат в чинията си, дори и да е повече, отколкото им е необходимо, за да утолят глада си. Препоръчително е да купувате по-малки съдове.

Акценти върху джаджите

Според повечето лекари един от най-добрите начини да избегнете преяждането е да изключите телевизора и другите джаджи. Гледането на телевизия намалява физическата активност, което допринася за наддаване на тегло.

Ако телевизорът е в центъра на вашия хол, преместете го в по-малко видима част от стаята. Опитайте се да групирате мебелите по начин, който насърчава разговорите, а не забавленията.

Приглушена светлина в кухнята

Приглушената светлина насърчава преяждането. Лошото осветление в кухнята подсъзнателно отслабва вътрешните ви задръжки. Ярката светлина зарежда с енергия и намалява апетита.

Неудобно спално бельо

Липсата на добър сън може да доведе до дисбаланс и наддаване на тегло. За да създадете спокойна и комфортна атмосфера за сън в дома, експертите препоръчват да напръскате възглавниците с лавандулово масло или билков спрей. Проучванията показват, че лавандулата има релаксиращи свойства и подобрява качеството на съня.

Зала на славата

Върху хладилника, на нощното шкафче, на масата или близо до мивката в банята поставете предмети, които ви напомнят за минали постижения, като награди или снимки от дипломирането.

Спомените за миналата слава могат да имат положителен ефект върху самочувствието и да помогнат за постигането на бъдещи цели. Такива предмети ще ви помогнат да контролирате апетита и ще допълнят чудесно интериора ви.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts