диабет

11

апр.

6- те най- добри природни лека за диабет

1. Екстракт от женшен

Доказано е, че северноамериканският женшен помага да се контролира кръвната захар. Необходими са само 3 грама от билката, за да се понижи нивото на кръвната захар с почти 60 процента. Китайска медицина използва женшен от над 5000 години. Установено е, че женшенът има фантастични лечебни свойства и е доста силен афродизиак.

2. Хром за  намаляване на кръвна захар при диабет.

Оказа се, че нивата на хром са ниски при хора с диабет. Това е основен минерал, който допринася за метаболизма на мазнините и въглехидратите и играе важна роля в подпомагането на тялото да използва глюкозата. Изглежда, че мазнините и въглехидратите са голяма част от диетите на много хора в днешно време, така че осигуряването на адекватни нива на хром трябва да помогне за предотвратяване на наддаване на тегло от излишъка от мазнини и въглехидрати, консумирани ежедневно. Той е отговорен и за разграждането на захарта. Хромът помага на инсулина да се прикрепи към захарта, което повишава неговата ефективност. Този минерал се намира в леща, боб, броколи и гъби.

3. Магнезий

Това е едно от естествените лекарства за диабет, което се намира в зеленчуци със зелени листа, семена, ядки и пълнозърнести храни. Магнезият е минерал, необходим за над 300 биохимични реакции в човешкото тяло. Една от функциите е регулирането на нивата на кръвната захар. Доказано е, че ниските нива от този минерал влошават диабет тип 2 много. Приемът на магнезий може да намали резистентността към инсулин, което е добро за хората, които се борят с това.

4. Канела при диабет

Дори и най-малката доза канела намалява кръвната захар. Химикалът MHCP в канелата помага на панкреаса да произвежда инсулин. Известно е също, че канелата е полезна за здравословен метаболизъм. Някои магазини продават смляна касия за истинска канела, но внимавайте да приемате твърде много касия. Той съдържа кумарин и твърде много от него ще увреди черния дроб. Кумаринът се намира и в целина, магданоз и лайка.

5. Ванадий

Това е друг минерал, който е често срещан в много храни, като напр. миди, гъби, черен пипер, маслини, царевица и желатин. Среща се и в почвата, в която се отглеждат повечето култури. Доказано е, че подобрява чувствителността към инсулин и понижава кръвната захар. От всички лекарства, това може да е това, което много хора случайно нямат в кабинета. Все пак е лесно да се намери и трябва да бъде добавен към следващия ви списък за пазаруване с хранителни стоки.

6. Алое вера за диабет

Направено е японско проучване за ефекта, който гелът от алое вера има върху нивата на кръвната захар. Съединенията в гела всъщност понижават нивата на хемоглобина и нивата на глюкозата. Повечето хора избират да пият сока, като лекарство  за диабет, въпреки че свикването с вкуса може да бъде трудно.

Източници: timesofindia/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts