6 съвета срещу разсейване по време шофиране

шдофиране
Най – често срещаните причини поради, които може да се разсеяте на пътя.

Пуснете самолетния режим на телефона

Въпреки, че никой неможе да ви обвинява че имате мобилен телефон в колата си, трябва да го използвате само при спешни случаи. Дори и да имате хендсфрее, вие отново ще се разсейвате. Ако трябва да използвате телефона си, за да се обадите или да изпратите текст, изчакайте, докато можете да спрете някъде. Нито едно телефонно обаждане или съобщение не струва повече от живота ви.

Не карайте не наспани

Шофирането, когато сте лишени от сън, не е различно от шофирането в нетрезво състояние. Това увеличава вероятността да катастрофирате близо с 4 пъти сочат проучванията. Най- добре избягвайте да карате недоспали, а ако ви се доспите спрете да се разведрите и след това продължете.

Не се разсейвайте със сменяне на радиостанцията

Ако обичате да слушате радио в колата си, търсете станция, докато шофирате. Изберете нещо, което харесвате, преди да започнете да се движите, и се придържайте към него, докато имате възможност да спрете. Ако имате пътник оставете го той да се занимава с радиото.

Избягвайте да ядете докато карате

Всички сме били в ситуация, в която ни се налага да се храним докато шофириме. Ако закъснявате или нямате време за ядене, преди да излезете от вас. Това е страшно разсейващо. Ако сте гладна и изпитвате нужда да хапнете нещо, можете да изчакате. Да отидете 20 минути по късно е по добре от колкото та викате пътната помощ.

 Не качвайте прекалено много пътници

Споделеното пътуване може да бъде прекрасно нещо, но наличието на твърде много хора може бъде проблем. Трябва да знаете колко хора могат да бъдат настанени удобно във вашия автомобил, така че не превишавайте този брой. Когато карате някой задайте му ясни правила какво може да прави. Ако пътниците ви са твърде шумни или правят нещо, което ще отклони вниманието ви, по добре не ги качвайте.

Гледайте да задържате вниманието си на пътя

Може да видите нещо интересно, докато шофирате. Когато го направите не откъсвайте очи от пътя, за да го разгледате по добре. Това не само, че задържа трафика и дразни всички зад вас, но е добра възможност да се блъснете в друго превозно средство.

Източник: https://allwomenstalk.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

7 типа хора, които нямат място в живота ви

Как да премахнете петнa от кафе от дрехите: ефективни начини