26

окт.

6 старомодни неща, които не трябва да се използват в интериора

Наред с тенденциите има и антитенденции в интериора. Кои предмети в дома ни са остарели и от какво трябва да се отървем?

Модните тенденции са променливи. В интериорния дизайн материалите и мебелите се обновяват ежегодно и това, което се смяташе за стилно преди 5 години, сега стана абсурдно. Понякога дори най-незабележимите неща могат да развалят модерния интериор. Ето 6 неща, за които трябваше да сте забравили отдавна.

Кухненски ъгъл

Този комплект мебели все още краси повечето кухни днес. Кухненският кът обаче е остарял, заема много място и не е удобен за използване.

Фототапети

Фототапети, особено 3D, изобразяващи пейзажи, животни и цветя, вече не са актуални. Този дизайн изглежда добре в търговски помещения като хотелски фоайета, салони за красота и др.

Такива ярки тапети изискват подходящи мебели и ще бъде доста трудно да се направи хармоничен интериор в жилищен апартамент. 3D тапетите, например, оказват психологически натиск върху човек, заради което може да се изпитва главоболие и стрес.

Секции

Тази мебел беше неизменна част от социалистическия интериор на хола, който беше допълнен от килими, диван и големи фотьойли. Секциите заемаха половината стая и в тях се съхраняваше абсолютно всичко – от комплекти за ръкоделие до спално бельо.

Сега обаче в магазините можете да намерите многофункционални секции, с по-модерни фасади. По-добре е да изберете семпли и минималистични модели. Голямата секция може да бъде заменена с просторен гардероб, който ще се съчетае добре с някакви по-изчистени рафтове.

Комплекти мебели

Съвсем наскоро мебелните комплекти бяха на върха на популярността. Шкафове, столове, маса и рафтове бяха в един и същ стил и изработени от един и същ материал. Поради това стаята изглеждаше скучна и стерилна.

Сега те са заменени от стил, който се нарича еклектика – хармонична комбинация от елементи от различни интериори. Този стил дава свобода. Благодарение на това всеки може да направи модерно и уютно пространство от своя апартамент.

Монохромен тапет

Залепването на стая само с тапет вече не е актуално. Не се страхувайте да комбинирате различни текстури, шарки и цветове, така че стаята да придобие своя собствена индивидуалност.

Този метод ви позволява визуално да промените геометрията на стаята и да постигнете правилните акценти. Например, ако става въпрос за офис, могат да се използват за декорация бели и сребристи тапети с вертикална ивица. Това ще придаде на стаята строгост и сдържаност.

Многостепенни тавани

Само преди 10 години многостепенните тавани бяха във всеки дом. Сега това е анти-тенденция. Масивната конструкция заема много място и визуално намалява помещението, като по този начин създава усещане за дискомфорт.

Такъв дизайн на тавани ще бъде подходящ само за търговски обекти, а в жилищните помещения може да има отрицателно въздействие върху човешката нервна система.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts