6 места във вашия дом, където микробите обичат да се крият

Ето къде обичат да се крият коварните микроби! Как да ги премахнете?

микроби

 

 

Прахосмукачка

прахосмукачка
Независимо колко е забързано ежедневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не бързайте!

Бързото плъзгане с прахосмукачката няма да успее да премахне праха, а напротив- ще го повдигне във въздуха. Когато чантичката се напълни с прах я изтупайте навън, извън дома ви, защото се отделя голям невидим облак от E. coli и Salmonella, предупреждава професор по микробиология от университета в Аризона.

Включете аспиратора в банята
След къпане, не забравяйте да включите аспиратора в банята. Това няма да позволи на парата и влагата да се задържи по стените и да се превърне в мухъл. Тази коварна субстанция може да провокира хрема, затруднено дишане и сърбеж в очите. Мухълът е много опасен за страдащите от астма и алергии, тъй като може да причини гърчове.

Избягвайте токсичните препарати!

токсични препарати
Освежителите за въздух могат да бъдат заменени с вряща вода с ароматни билки.

Много от почистващите препарати и освежители за дома съдържат токсични съставки. Например, фталатите- те често се срещат в такива препарати и могат да причинят кожни реакции и дори да окажат негативно влияние върху сексуалното развитие. Препоръчва се да се намери естествена алтернатива на химичните средства.

Почистете кранчето в кухнята
Металната решетка, разположена в кранчето е истински спа център за бактерии, защото те обичат влажността. Придвижването оттам до храната не е трудно. Затова е необходимо да отстраните това сито и да го накиснете в разтвор с избелващи свойства, след това да изплакнете добре.

мивка
Необходимо е да почиствате кранчето поне веднъж седмично

Почистете килимчето на входната врата
Според резултати от последни проучвания, почти 96% от обувките носят E.coli. За да задържите бактериите извън къщата си, веднъж седмично пръскайте с дезинфектиращ аерозол върху това килимче и сваляйте обувките си на входа.

Измийте уплътнението в хладилника
За да предпазите семейството и храната си от мухъл, не пренебрегвайте гуменето уплътнение на хладилника. Извършено е проучване от Университета в Аризона в 160 къщи и то показва, че 83% от тях имат плесен върху това гумено уплътнение. За да предотвратите образуването му, търкайте гуменета част с разредена белина или специален дезинфектант веднъж седмично.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

акне

Какво иска да ви каже акнето при появата му на всяка една част от тялото ви?

С какво интровертът се отличава от екстроверта