микроби

6

фев.

6 места във вашия дом, където микробите обичат да се крият

Има определени места в дома, където концентрацията на потенциално опасни микроби е най-голяма. Тук ще разберете кои са те и как да ги почистите

 

Прахосмукачката е чудесна среда за микробите у дома

прахосмукачка
Независимо колко е забързано ежедневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не бързайте!

Бързото плъзгане с прахосмукачката няма да успее да премахне праха, а напротив- ще го повдигне във въздуха. Когато чантичката се напълни с прах я изтупайте навън, извън дома ви, защото се отделя голям невидим облак от E. coli и Salmonella, предупреждава професор по микробиология от университета в Аризона.

 

Включете аспиратора в банята

 

След къпане, не забравяйте да включите аспиратора в банята. Това няма да позволи на парата и влагата да се задържи по стените и да се превърне в мухъл. Тази коварна субстанция може да провокира хрема, затруднено дишане и сърбеж в очите. Мухълът е много опасен за страдащите от астма и алергии, тъй като може да причини гърчове.

 

Избягвайте токсичните препарати!

токсични препарати
Освежителите за въздух могат да бъдат заменени с вряща вода с ароматни билки.

Много от почистващите препарати и освежители за дома съдържат токсични съставки. Например, фталатите- те често се срещат в такива препарати и могат да причинят кожни реакции и дори да окажат негативно влияние върху сексуалното развитие. Препоръчва се да се намери естествена алтернатива на химичните средства.

 

Кранчето в кухнята крие най-различни микроби, за които не подозирате

Металната решетка, разположена в кранчето е истински спа център за бактерии, защото те обичат влажността. Придвижването оттам до храната не е трудно. Затова е необходимо да отстраните това сито и да го накиснете в разтвор с избелващи свойства, след това да изплакнете добре.

мивка
Необходимо е да почиствате кранчето поне веднъж седмично

 

Почистете килимчето на входната врата

Според резултати от последни проучвания, почти 96% от обувките носят E.coli. За да задържите бактериите извън къщата си, веднъж седмично пръскайте с дезинфектиращ аерозол върху това килимче и сваляйте обувките си на входа.

 

Уплатнението на хладилника е идеална средад за размножаването на микроби и мухъл

За да предпазите семейството и храната си от мухъл, не пренебрегвайте гуменето уплътнение на хладилника. Извършено е проучване от Университета в Аризона в 160 къщи и то показва, че 83% от тях имат плесен върху това гумено уплътнение. За да предотвратите образуването му, търкайте гуменета част с разредена белина или специален дезинфектант веднъж седмично.

Източници: https://www.womenshealthmag.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts