6 домашни любимци, които не искат много грижи но прогонват стреса

домашни любимци

Какво казват експертите?

Всеки, който има домашен любимец, ще ви каже, че животните, с които споделяме дома си, добавят неизмерима радост и щастие към живота ни. Освен това може да намалят  стреса. Едно проучване от 2021 г., публикувано в списание Anthrozoös, дори установи, че домашните любимци могат да намалят нивата ни на стрес.

Сирийски хамстери

Сирийските хамстери – известни още като златни хамстери и плюшени хамстери- са най-популярният вид. „Тези домашни любимци като цяло искат малко грижи ниска, но могат да действат доста успокояващо на хората“, казва Матю Маккарти, DVM, ветеринарен лекар и основател на болницата за животни Juniper Valley в Куинс, Ню Йорк.

Норвежки плъх

Може да не сте мислили да притежавате плъх като домашен любимец, но Маккарти казва, че те са спокойни създания, които с удоволствие ще лежат в скута ви ви, докато четете или гледате телевизия –  какво по-добро за облекчаване на стреса от това.

Папагал

„Папагалите са силно социални птици и обичат да взаимодействат с хора, птици и дори други животни“, казва Маккарти. „Те често научават поведение и имитират гласове и тонове, а с практиката е известно, че някои папагали научават речници от повече от 100 думи.“

Раци отшелници- домашни любимци за по ниски нива на стрес

Раците отшелници са евтини, лесни за гледане. „ Тези животни могат наистина да намалят значително нивата на стрес при хората” казва Маккарти.

Костенурки

Вероятно знаете тези послушни създания. Но знаете ли, че те също са добри домашни любимци? „Костенурките са готини, спокойни, събрани и обичат да ядат зеленина по цял ден“, казва Джеф Карбридж, квалифициран специалист по поведение на животните и консултант по обучение в Dog Owner. „Породите като африканската бона не растат много, което е идеално, ако нямате много място за тях.“

Всичко, от което се нуждаете, за да ги гледате е чисто заграждение, храна и вода. Карбридж обяснява, че костенурките са привързани същества с много личности, които развиват силни връзки със своите собственици.

Котки

Проучванията от 2021 година сочат, че котките са едни от животните, които могат да повлияят най- добре за намаляване на нивата на стреса при хората. Всичко от, което се нуждаят е храна, вода и тоалетна. Освен това могат да ви бъдат много добри приятели.

Източници: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

facebook

Експертите по сигурността предупреждават всички потребители на Gmail и Facebook да направят това сега!

лекарства

3 вида лекарства без рецепта към, които може да се пристрастите