5 упражнения, които гарантирано намаляват обиколката на кръста

Тесните и къси блузи са модерни, което значи, че обиколката на кръста е много важна за цялостния вид

Ще я постигнете само с комплексни мерки, които включват аеробни тренировки за стопяване на излишните мазнини и силови за стягане на мускулите.

Всяка помощ ще ви е от полза. Ако редувате натоварване с различни уреди и работа за преодоляване на собственото ви тегло, ще постигнете много по-бърз и качествен резултат.

  1. Легнете на дясната си страна и се повдигнете от пода с опора на лакът и външната страна на ходилото. Стегнете корема и протегнете лявата ръка максимално над главата с длан към пода. Погледнете нагоре. Задръжте така, докато преброите бавно до 10. Отпуснете се обратно, отдъхнете 10-15 секунди и повторете още 2 пъти. След това изпълнете упражнението и противоравно.
  2. Подпрете крака на фитнес топка, опънете цялото тяло и се изправете на опънати ръце. Това е усложнен вариант на упражнението планк. Дланите трябва да са точно под раменете, коремът стегнат, тялото от главата до ходилата е в една линия. Задръжте така минимум 20 секунди.
    Починете с притиснати към гърдите колене и изпълнете още 2-3 пъти.
  3. Легнете по гръб и повдигнете крака перпендикулярно на пода. Сгънете колене под прав ъгъл. Вземете гира с две ръце и я протегнете пред себе си. След това повдигнете главата и горната част на гърба, като едновременно се усуквате в талията вдясно и посягате с гирата покрай дясното бедро. Задръжте секунда и се отпуснете обратно. При следващото повдигане се усучете вляво. Това е повторение, направете 15-20.
  4. Легнете по корем върху топка и се подпрете стабилно с пръсти на пода. Поставете ръце на тила с лакти встрани. Повдигнете гърди максимално нагоре, без да променяте положението на ръцете. Бавно се отпуснете и повторете още 15-20 пъти.
  5. Легнете на пода, сгънете крака и стъпете на пода. Ходилата са едно до друго. Поставете ръце на тила. Повдигнете главата и раменете от пода и едновременно с това изнесете крака нагоре, докато тазът се отдели от пода. Не замахвайте с крака, коремът трябва Да ги вдига. Задръжте 1-2 секунди и се върнете по обратния път. Повторете 8-10 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Огледалото показва кои витамини липсват

Сънят – най-бързата връзка с паралелния свят