5- те най- чести причини за раздяла

раздяла

Вашите интереси вече не са същите

Първата причина за раздяла е, когато интересите се променят. Изведнъж един от партньорите иска да се отдалечи или да има деца, когато това не винаги е било така. Когато приоритетите и мечтите не са еднакви, връзката отслабва.

2. Уважението е загубено

Втората причина за раздяла е свързана с уважението, нещо, което никога не трябва да се губи в една връзка (поне ако искаме тя да е здрава). Щом има обиди, една от страните унижава или злоупотребява словесно другата, тогава вече няма място за любов.

3. Прекалена и необоснована ревност

Третата причина за разлюбването е ревността. Всякакъв вид ревност към партньора ви, която се поддържа във времето и не се разрешава, е патологична.

Понякога се налага намесата на професионален психолог. Ревността подкопава връзката, изпълва я с недоверие и я уврежда, докато всичко, което остава, са нейните фрагменти.

Продължете да четете: Серийна моногамия: Прескачане от една връзка в друга.

Липса на грижа за партньора

Четвъртата причина за раздяла е невнимание, дължащо се на ежедневието и навиците. Липсата на внимание към детайлите, желанието да изненадате другия, да купите на партньора си нещо, което харесва всеки ден… Тази липса на грижа за другия ще сложи край на връзката и ще доведе до прогресивно разлюбване.

Не са задоволени нуждите

Последната от причините за раздяла са неудовлетворените нужди. Не говорим само за интимност (липса на сексуално желание или сексуални отношения), но и липса на прегръдки, активно слушане, качествено време, прекарано заедно. Ако нуждите не са задоволени, връзката ще стане крехка.

Съвети за преодоляване на разбитото сърце

Нещо, което е много важно да имате предвид във всяка връзка, е, че нищо не е сигурно. Ето защо да се грижите за партньора си, да го глезите и да внимавате да изградите добри отношения са от решаващо значение.

Някои ситуации обаче са извън нашите ръце. Като интереси, които се променят, или нужди, които не са задоволени, защото вече не сме съвместими. Тогава какво можем да направим? Трябва да се опитаме да се справим с разбиването на сърцето.

Приемете, че е нормално

Приемаме любовта, но не и разбитото сърце. Изпитваме голямо отхвърляне поради болката, която ни причинява, но не сме единствените хора, на които това се е случило.

Освен това, дори и да не го осъзнаваме сега, ще намерим някой, в когото да се влюбим отново, когато се излекуваме.

Източник: https://steptohealth.com/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

черен дроб

Как да прочистим черния дроб за по- бързо отслабване

сайт

6 стъпки как да продаваме по- добре през нашия сайт