бебешка количка

4

сеп.

5 съвета при избор на бебешка количка

5 важни съвета при избор на бебешка количка.

Определете бюджета си при избора на бебешка количка

Важно е да определите колко пари можете да отделите за вашата бебешка количка защото има огромно разнообразие на пазара. Има доста колички, които могат да се адаптират при всеки етап от развитието на вашето бебе. Това може да гарантира на родителите една единствена инвестиция за целия период.

Изборът на количка трябва да е съобразен с вашите нужди и нуждите на бебето

Най- добре е да характеристиките на количката  да според вашите нужди. За новородено креватчето трябва да бъде хоризонтално, когато е отделно или се отделя, то трябва да се нагласи добре към шасито на количката. Ако не става, облегалката трябва да е напълно полегнала, поне със 150 градуса или повече.

От 6 месечна възраст или, когато бебето ви има контрол над главата, то тя трябва да предлага различни степени и наклони или няколко позиции. За деца под една година се препоръчват обръщащи се седалки, т. е. бебето трябва да може да се изправя спокойно.

Бебешка количка – характеристики

Оценете интензивността и ритъма на ежедневните дейности на вас и на бебето. Ако тренирате, обичайно ходите повече или пътувате до определени места, влага или неравен терен, трябва да сте сигурни, че количката отговаря на тези изисквания.

Ако живеете извън града здравите и по големите колелца ще се справят по добре. Но когато живеете в града и сграда, асансьорът или стълбите са фактор, който трябва да го взимате в предвид. Същото се отнася, ако в ежедневието ви се налага да използвате метрото или градския транспорт. Също така трябва да взимате в предвид багажника на колата си, когато купувате бебешка количка.

При избор на бебешка количка е важно да обърнете внимание на материалите от, които е изработена

Леките и водоустойчиви материали са важни при избора на количка. Може да тежи от 11 до 22 килограма, към които се прибавят и теглото на вашето бебе. Не изглежда много, но в дългосрочен план и с допълнителен товар може да е трудно да носите толкова голямо тегло.

Система за безопасност на бебешката количка

Уверете се, че кошарата или седалката нямат никакви материали или закопчалки, в които детето ви да се нарани. Също така, че спирачната система или системата за заключване на колелата работи.

Други неща, на които трябва да обърнете внимание, са ремъците или коланите. Всички нови дизайни, отговарящи на най- високите стандарти за безопасност, предлагат 5 точков колан. Бебето трябва да бъде здраво закрепено, за да не се плъзга в седалката.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts