20

дек.

5 стъпки за решително действие, когато той ви изневерява

Експертите по семейни отношения имат рецепта за действие стъпка по стъпка, когато забележите сигнали, които може би значат, че любимият ви изневерява


1. Проверете. Спокойно, внимателно, изчерпателно, без да бързате. Няма по-големи разрушители на връзката от несправедливите обвинения и недоверието.

2. Уверете се отново. Нали знаете как работят журналистите – търсят поне два независими източници на информация. Или прокурорите – проверяват работата на разследващите полицаи и чак тогава повдигат обвинение. Действайте по същия начин, защото може да се окаже, че нещо не е онова, което е изглеждало първоначално.

3. Овладейте се. Чувствате се обидени и наранени. Но емоциите няма да ви помогнат. Трудно е, но ги сведете до минимум, който не затъмнява съвсем разума ви.

4. Мислете. Обичате ли този мъж, който ви е изневерил, достатъчно, за да искате да останете заедно. От това зависи как ще водите разговора. Или пък няма да го водите, защото смятате, че е по-до-бре да си затворите очите.

5. Разговаряйте. Освен ако по някакви причини не искате да премълчите, разговор очи в очи се налага, каквото и да сте решили. Неприятно е, но му кажете, че знаете за изневярата му и ще се разделите с него. Или че сте готови да изслушате защо го е направил и в зависимост от това ще прецените дали да останете заедно.

В този труден разговор не крещете и не обвинявайте. Вие искате да чуете истината от него и да решите дали да му дадете втори шанс. Но не го оставяйте с впечатлението, че смятате да се борите за него. Той трябва да се бори за вас и това трябва да му е ясно още в началото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts