баня

17

май

5 смъртни грехове, които извършваме в банята, за да изглеждаме по-красиви

Когато си миете зъбите

Измивайки четката за зъби с вода, не премахва от нея стотиците различни микроорганизми. Често четките стоят на открити поставки в банята и биват покрити с бактериите, които се носят във въздуха. По този начин, те могат да проникнат в малките рани на венците и да причинят инфекции.

Какво да направите?

Сменяйте четката за зъби на всеки 3-4 месеца (по-често, ако сте били болни в този период). Съхранявайте я на затворено- например в чекмедже и дръжте отделно от четките на другите членове на семейството, за да избегнете заразяване.Кола маска
Освен факта, че кола маската е неприятен процес, тя прави кожата ви идеално гладко и уязвима. Когато извадите косъма от кожата си, косменият фоликул остава празен и бактериите могат да влязат в него.


Пръчката за нанасяне на восъка трябва да се стерилизира след всяко потапяне в буркана.Какво да направите?
Не можете да се откажете от кола маската, освен ако спазвате всички правила. Независимо дали се епилирате в банята или в специален салон, уверете се, че желаната зона е напълно почистена, а драскотините и отворените рани са недокоснати от восъка.Бръснене на краката
Бръснещите ножчета натрупват бактерии от кожата върху самите тях и създават всички условия за тяхното развитие в мократа баня. Следващият път, когато използвате бръснач, тези бактерии могат да предизвикат фоликулит- възпаление на космените фоликули по кожата.Какво да направите?
Дръжте бръсначите чисти, като ги изплаквате с вода, потапяте в алкохол и избърсвате със салфетка след всяка употреба. Препоръчително е, бръсначът да се сменя на всеки 2 седмици или на 5-10 дни.Разресване на косата

Използвате четката за коса всеки ден, но колко често я почиствате? Бактериите се чувстват чудесно в хранителната среда на косата, в мъртвата кожа и козметиката за коса. Не всички от тези бактерии са вредни, но някои от тях могат да предизвикат дразнене на кожата, алергии и неприятни миризми.


За пълна дезинфекция накиснете четката в разтвор от половин литър вода и половин чаша оцет за 30 минутиКакво да направите?
Веднъж седмично отстранявайте косата от четката и я измивайте с топла вода и няколко капки шампоан или течен сапун. По този начин се отстранява мръсотията и мазнината.При нанасяне на грим
С течение на времето върху четките се натрупват мазнини, прах и мъртви клетки. Всичко това може да предизвика дразнене, акне и дори конюнктивит.

Какво да направите?
Запомнете, че е важно да се изхвърля козметиката след изтичане срока на годност, особено спиралата (не повече от 3 месеца). Поддържайте четките чисти, мийте ги с капка шампоан на всеки 2 седмици и ги оставете да изсъхнат добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts